Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim sonuçlarının ardından partisinin genel merkezi önünde açıklama yaptı.



CHP lideri Kemal KılıçdaroÄŸlu, resmi olmayan seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulundu.

Parti merkezinde konuÅŸan KılıçdaroÄŸlu, seçimlere olaÄŸanüstü koÅŸullarda girildiÄŸini söyledi. KılıçdaroÄŸlu bir gazetecinin istifa sorusuna da 'CHP’yi diÄŸer partilere benzetmeyin. Az önce de söyledim. Demokrasiyi bu ülkeye getiren bir partiyiz. Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır.' diye yanıt verdi.

KılıçdaroÄŸlu'nun konuÅŸmasından satır baÅŸları;

Ortaya çıkan tablo CHP’nin sorumluluÄŸunu çok daha ileriye taşımıştır. Bunun bilincindeyiz. Biz bu ülkede güçlü bir demokrasinin, saÄŸlıklı bir demokrasinin iyi iÅŸleyen kurallar olmasını arzu ediyoruz.

OLAÄžANÜSTÜ KOÅžULLARDA GÄ°DÄ°LDÄ°

Bir baÅŸka önemli gerçek, Türkiye bu seçimlere olaÄŸanüstü koÅŸullarda gitmiÅŸtir. 7 Haziran 1 Kasım arası olaÄŸanüstü koÅŸullar olmuÅŸtur. GeliÅŸmeler, olaylar yaÅŸanmıştır. 400’e yakın insan hayatını kaybetmiÅŸtir bu süre içinde. Bunun da çok iyi deÄŸerlendirilmesi gerekiyor. Terör can ve mal güvenliÄŸi her ÅŸeyin önüne geçmiÅŸtir.

7 Haziran’da nasıl milli iradeye saygılı olduysak, 1 Kasım’daki tabloya aynen saygılıyız. Hiçbir yurttaşımın bundan en ufak endiÅŸe duymamasını istiyorum. CHP seçim öncesi yaptığı çalışmalarda ortaya koyduÄŸu tablodan ötürü hiçbir vatandaşımızdan olumsuz bir tepki almamıştır. “ÅŸunu yanlış yaptınız” diye hiçbir yurttaşımız olumsuz bir tepki göstermemiÅŸtir. Bu ÅŸu anlama geliyor, CHP’de yaÅŸanan deÄŸiÅŸim olumludur, ve devam edecektir.

Ortaya çıkan tabloda asıl deÄŸerlendirmemiz gereken nokta ÅŸu. Güç ve hukuk. Bu iki kavramın özenle korunması gerekiyor.

Ä°ktidarda olanlar gücü, toplumun vicdanı da hukuku temsil eder. Güç hukukun üstüne çıkarsa toplumda baskıya dönüÅŸür. Bu baskıya dönüÅŸür. Bu demokrasimizi zedeler. Bütün iktidarları hukukun üstünlüÄŸü kavramına özen göstermesi gerekiyor. EÄŸer demokrasimizi geliÅŸtireceksek, kadın erkek eÅŸitliÄŸini saÄŸlayacaksak gücün zehirlenmemesi lazım. Bütün bunları dikkatle izleyeceÄŸimizi bütün vatandaÅŸlarımızın bilmesi gerekir. SorumluluÄŸumuzun ağırlığı da buradan kaynaklanıyor. Hiç kimse kendisini hukukun üstünde görmemli. Her yurttaşın can ve mal güvenliÄŸi saÄŸlanmalı. Gücün baskıya dönüÅŸmesi son derece tehlikelidir. Bugüne kadar hep mazlumun yanında olduk. Bundan sonra da mazlumun yanında olmaya aynen devam edeceÄŸiz. Çünkü hukuku korumanın temel yollarından biri mazlumun yanında olmaktır.

Türkiye’nin geleceÄŸi açısından hiç kimse endiÅŸe duymasın ve kaygılanmasın. Bu ülkeye demokrasiyi getiren parti CHP’dir. Demokrasiyi güçlendirecek olan parti de CHP’dir. Gücün hukukla dengelenmesi gerektiÄŸini söyleyen de CHP’dir. Hiçbir gücün hukukun üstünde olmadığını söyleyen de CHP’dir. Biz bütün bu sorumluklar içinde görevimizi yapmaya çalışacağız.

Bütün yurttaÅŸlarımın kaygı duymaması, iktidarın uygulamalarını izlemek, gerekli muhalefeti yapmak bizim temel görevimiz olmaya devam edecektir. Hepinize teÅŸekkür ediyorum.

SORU CEVAP

Vatandaşın verdiÄŸi bir mesaj var. Tüm muhalefete mi verildi? Ä°stifayı düÅŸündünüz mü?

Son sorudan baÅŸlayayım. CHP’yi diÄŸer partilere benzetmeyin. Az önce de söyledim. Demokrasiyi bu ülkeye getiren bir partiyiz. Bizim zaten kurultay sürecimiz devam ediyor. Kurallar neyi gerektirirse o kurallar aynen çalışır. Bizim oyumuz arttı ama biz kendimizi baÅŸarılı görmüyoruz. Milletvekili sayımız arttı diye kendimizi baÅŸarılı görmüyoruz. BaÅŸarının ölçüsü iktidar olmaktır. Bunu yetkili kurullarımız zaten deÄŸerlendirecektir.

Vatandaşın mesajı… KonuÅŸmamda söyledim. OlaÄŸan bir süreçte seçime gitmedik. Ekonomideki olumsuzluklar hiçbir zaman düÅŸünülmedi. Sadece Ankara’daki patlamada 102 vatandaşımız hayatını kaybetti. 7 Haziran’dan bugüne 400’e yakın insanımız oldu. böyle bir ortamda Türkiye seçime gitti. OlaÄŸanüstü bir ortamda seçime gittik böyle bir tablo çıktı ortaya.

MHP'deki oy düÅŸüÅŸü?

Ben diÄŸer partilerdeki düÅŸüÅŸe hiç deÄŸinmeyeyim. O bizden çok ilgili partilerin kendi alanına girer. Kendi aralarında tartışırlar ve deÄŸerlendirirler.

Sonuçlara baktığınız zaman merkez saÄŸdan CHP’ye oy gelmediÄŸi gibi yorumlar yapılıyor. Oy skalası 25-26 mı?

Önümüzdeki süreçte bunu göreceÄŸiz. Bizim hazırladığımız iki seçim bildirgesi toplumda genel kabul gördü. keÅŸke olaÄŸanüstü bir süreç yaÅŸamasaydık, o zaman CHP’ye oyun gelip gelmediÄŸini çok daha rahat deÄŸerlendirebilirdik."

 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.