Sosyal Medya

Güncel

21 milletvekili kaybet; Kazandım de!

HDP'nin yüzde 13'ten yüzde 10'a gerilediği 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından Demirtaş ve Figen Yüksekdağ açıklama yaptı.



FÄ°GEN YÜKSEKDAÄž:

Bizler bu seçim sonuçlarını deÄŸerlendirirken Türkiye siyasetinin sürüklendiÄŸi anormal koÅŸullardan bağımsız bir deÄŸerlendirme yapamıyoruz.  7 Haziran'ın ardından Türkiye siyaseti Saray tarafından gerilime sürüklendirildi.

RÜZGARA KARÅžI SEÇÄ°M ÇALIÅžMASI YAPTIK

Bu 5 aylık süre içinde Meclis tablosuna yansıyan 4 parti içinde en zorlu koÅŸulları en zorlu süreci yapan HDP oldu. O nedenle bizler açısından bu süreç olaÄŸan dışı ve adaletsizlik, eÅŸitsizlik koÅŸullarıyla geliÅŸti. 7 Haziran'da da aslında ayrımcılık ve baskı içinde çalışma yürütmüÅŸtü. Ne var ki bu seçimde de bu ayrımcılık, artarak devam etti. Rüzgara karşı yürüyerek bir seçim çalışması yürüttük.

Figen YüksekdaÄŸ ve DemirtaÅŸ'tan ilk açıklama VÄ°DEO

KARANLIKLARI YARA YARA MÜCADELE ETTÄ°K

HDP ile siyaset yapanlar, karanlıkları yara yara mücadele ettiler. AKP seçim kampanyasını tek başına bizi karşısına alarak yürüttü. Böyle zorlu bir dönem içerisinde bizlerle birlikte umuda yürüyenler, ısrarla inatla yürümeye devam ederek HDP'nin, yani umudun barajı aÅŸmasını saÄŸladılar.

7 Haziran'a göre partimizde bir gerileme olduÄŸu açık. Sonuçları kendi içimizde tartışacağız. ÖzeleÅŸtirel deÄŸerlendirmeyi hassasiyetle yapacağız. Çok net bir ÅŸekilde söyleyeceÄŸim, bu zorlu bir yolculuk içinde bu halklarımızın inadına aldığı bir baÅŸarıdır.

HDP'NÄ°N ALDIÄžI OY BAÅžARIDIR

HDP'ye oy vermenin kelleyi koltuÄŸun altına almak anlamına geldiÄŸi bir dönemde partimizin bu oyu alması baÅŸarıdır. Hepinize teÅŸekkür ediyoruz..

SELAHATTÄ°N DEMÄ°RTAÅž:

Figen Hanım genel yaklaşımlarımızı ifade etti. Yüksek bir katılım olması çok sevindirici. Sonuç hepimize hayırlı olsun. Seçmen iradesi saygındı, seçmenlere teÅŸekkür ediyorum. Seçmenin ortaya koyduÄŸu iradeye saygı duyduk, herkesten de bu saygıyı bekledik. Her oy ayrı ayrı kıymetlidir, Türkiye siyasetinde yeni parlamentoyu ÅŸekillendiren irade de saygındır.

ORTADA ADÄ°L, ÖZGÜR, EŞİT BÄ°R SEÇÄ°M OLMADI

Ortada özgür adil ve eÅŸit bir seçim yoktur. Biz hiç kampanya yürütmeden bu oy aldık. Sadece katliamlara karşı gençlerimizi korumaya çalıştık. Demek ki bu saldırı, bu katliam politikası baÅŸka bir partiye uygulanmış olsaydı, bugün silinmiÅŸ olurdu..

DeÄŸerli kardeÅŸlerim, yeni dönem parlamentosu devasa problemlerle göreve baÅŸlayacak. Bizler parlamentoda olduÄŸumuz her dönem, her doÄŸrunun yanında, her yanlışın karşısında olduk. Aynı ilkelerimizle hükümetin yapacağı doÄŸruların yanında, yanlışların da karşısında olacağız.

Gücümüz meÅŸruluÄŸumuzdan, haklılığımızdan kaynaklıdır. Seçim sonuçları azalabilir, artabilir. Bizler haklılığımızdan, durduÄŸumuz yerin doÄŸruluÄŸundan geri adım atmadan mücadelemizi sürdüreceÄŸiz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.