Sosyal Medya

Güncel

Liderlerden huzur çağrısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve siyasi parti liderleri oylarını kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan istikrarın önemine dikkat çekerken, Başbakan Davutoğlu ve HDP Eş Başkanı Demirtaş huzur ve barışa vurgu yaptı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, oyunu Ä°stanbul’da kullandı. Salon çıkışında soruları yanıtlayan ErdoÄŸan, “7 Haziran seçimlerinden sonra istikrar çıkmayınca, sandıklardan rahat oluÅŸacak bir hükümet çıkmayınca böyle bir seçime gitme zarureti doÄŸdu. Ä°stikrarın milletimiz için ne kadar önemli olduÄŸu ortadaydı” dedi.

“Milli iradenin ortaya koyacağı tavra da milletçe hep birlikte saygı duymamız gerekecek” diyen CumhurbaÅŸkanı, “Demokrasi yolunda Türkiye çok büyük mesafeler kat etti ve almış olduÄŸu bu mesafeyi bugünkü seçimle bir kez daha perçinleyecektir” diye devam etti.

DavutoÄŸlu: Her türlü tedbir alınmıştır

BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, oyunu memleketi ve seçim bölgesi Konya'da kullandı. DavutoÄŸlu, seçim güvenliÄŸi konusunda her türlü tedbirin alındığını belirterek, “Åžu ana kadar Türkiye'nin her yerinde, her türlü tedbir alınmıştır” dedi.

Samimiyet çaÄŸrısı

“Bütün vatandaÅŸlarımızı huzur içinde, sükûn içinde sandıklara gitme ve iradelerini sandıklara yansıtmaya davet ediyorum” diyen BaÅŸbakan, “Ayrıca sandıklarda demokrasi ÅŸöleni yaparcasına, birbirimizi tebrik etmeye; farklı görüÅŸlere, farklı siyası partilere sahip olsak da herkesin sandık başında, sandığın dışında selamlaÅŸarak ülke demokrasisinin geleceÄŸi için karşılıklı iyi niyetimizi, samimiyetimizi göstermeye davet ediyorum” diye devam etti.

BaÅŸbakan, “Özellikle DoÄŸu ve GüneydoÄŸu'da yapılan spekülasyonların aksine her bir ilçede, her bir mahallede suhuletle seçimler yapılmaktadır” dedi.

‘Balkon konuÅŸması yapacağım’

BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından da parti genel merkezinde balkon konuÅŸması yapacağını belirtti.

KılıçdaroÄŸlu: Bütün olayları yakından izliyoruz

 

 
 

 

CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, oyunu kullandıktan sonra temennilerini kısaca açıkladı. KılıçdaroÄŸlu, "Bu seçimler demokrasi için, geleceÄŸimiz için, çocuklarımız için çok önemli seçimler. Hayırlı uÄŸurlu olsun" dedi.

Bir basın mensubunun 'GüneydoÄŸu'dan bazı haberler geliyor' ÅŸeklindeki hatırlatması üzerine KılıçdaroÄŸlu, "Henüz ayrıntılar gelmedi ama size ÅŸunu söyleyebilirim bütün olayları yakından izliyoruz. Terör olayları kimden gelirse gelsin karşı olduÄŸumuzu, amacı ne olursa olsun karşı olduÄŸumuzu her ortamda dile getirdik. Bu ülkede biz huzur ve refah istiyoruz, birlikte kardeÅŸçe yaÅŸamak istiyoruz" yanıtını verdi.

Bahçeli: Bunları sonra sorun

 

 
 

 

MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, “Bugün milletimizin yüksek katılımı ile seçimin gerçekleÅŸmesini temenni ediyorum. Seçim milletimize, siyasi partilerimize, deÄŸerli adaylarına hayırlı uÄŸurlu olsun. Ä°nÅŸallah bu seçim milletimizin geleceÄŸi açısından dönüm noktası olur diye düÅŸünüyorum" diye konuÅŸtu.

7 Haziran gibi bir seçim sonucu çıkması ihtimalini deÄŸerlendirmesi istenen Bahçeli, “Bunları sonra sorun” dedi.

Demirtaş: En fazla arzuladığımız şey huzurdur, barıştır

 

 
 

 

HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, oyunu Sultanbeyli’de kullandı. DemirtaÅŸ, “Hepimizin, bütün Türkiye'nin en fazla arzuladığı ÅŸey, en fazla arzuladığımız ÅŸey, huzurdur, barıştır. Bugün sandıklardan barışa dair büyük bir sonuç çıkmasını öncelikle temenni ediyorum” dedi.

“Seçim dönemi, zorlu, sıkıntılı bir seçim dönemi kampanyası oldu. Maalesef ki yitirdiÄŸimiz canlar oldu” diyen DemirtaÅŸ, “Öncelikle seçimin hayırlı sonuçlarını, barış, özgürlük, demokrasi uÄŸruna canını feda edenlere bütün arkadaÅŸlarımıza, acılı ailelerine bir teselli olur diye temenni ediyorum" diye konuÅŸtu. 

Gül: Hele bir neticeler çıksın

 

 
 

 

11. CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, oyunu kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gül, “Åžimdi milletin hakemliÄŸine baÅŸvurma günü oluyor. Seçim günleri herkes oyunu kullanıyor. Vatan için millet için hayırlısı olsun inÅŸallah. Bundan sonra memleketin huzura, istikrara ihtiyacı var. Ä°nÅŸallah hayırlı olur her ÅŸey" diye konuÅŸtu.

Bir gazetecinin, "Koalisyon ihtimali doÄŸarsa nasıl bir geliÅŸme olur" ÅŸeklindeki sorusunu Gül, "Bilemem. Hele bir neticeler çıksın, ondan sonra memleket için ne gerekiyorsa herkes onu yapacaktır" ÅŸeklinde yanıtladı.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.