Sosyal Medya

Dünya

Düşen uçağın 'kara kutusu'na ulaşıldı

Mısır'ın Ariş kenti yakınlarında düşen Rus yolcu uçağının 'kara kutu'suna da ulaşıldığı bildirildi.



AA'nın haberine göre; Mısır BaÅŸbakanı Åžerif Ä°smail, baÅŸkent Kahire'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, "217 yolcu ve 7 mürettabatın bulunduÄŸu uçağın düÅŸmesi sonucu hayatını kaybedenlerden 129'unun cesedine ulaşıldı ve cesetler baÅŸkentteki Zeynhom Morgu'na nakledildi" dedi. 

KARA KUTUYA DA ULAÅžILDI

Ä°smail, arama çalışmalarının devam ettiÄŸini belirtirken kazadan kurtulanların olmasının uzak bir ihtimal olduÄŸu üzerinde durdu. Uçağın kara kutusuna ulaÅŸtıklarını söyleyen Ä°smail, uçağın teknik olmayan bir sebepten ötürü düÅŸtüÄŸünü gösteren bir delilin bulunmadığını ifade etti.

Rusya Havacılık Ajansı, Åžarm EÅŸ Åžeyh'ten kalkan Rus hava yolu ÅŸirketi Kolavia'ya ait Airbus-320 tipi yolcu uçağıyla irtibatın, Sina Yarımadası yakınlarında kesildiÄŸini açıklamıştı.

Açıklamada, Åžarm EÅŸ Åžeyh-St. Petersburg uçuÅŸunu gerçekleÅŸtiren uçağın, kalkıştan 23 dakika sonra radar baÄŸlantısının kesildiÄŸi belirtilmiÅŸ, uçakta çoÄŸunluÄŸunu Rus turistlerin oluÅŸturduÄŸu en az 217 yolcunun bulunduÄŸu kaydedilmiÅŸti.

Mısır'da IŞİD'e biat ettiÄŸini duyuran Sina Vilayeti ismini Sina Vilayeti olarak deÄŸiÅŸtiren "Ensar Beyt el-Makdis" de uçağın kendileri tarafından düÅŸürüldüÄŸünü iddia etmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.