Sosyal Medya

Coğrafyamız

Azerbaycan'da sandık heyecanı

Milli Meclis üyelerini belirlemek için 5. kez seçim yapılan Azerbaycan'da, oy verme işlemi başladı.



AA'nın haberine göre, Azerbaycan'da, milletvekili seçimi için oy kullanma iÅŸlemi baÅŸladı. Sovyetlerin dağılmasının ardından bağımsızlığını elde eden Azerbaycanlılar, Milli Meclis üyelerini belirlemek için 5. kez sandık başına gidiyor. Azerbaycan Merkezi Seçim Komitesi'nden (MSK) yapılan açıklamada, seçimlerin 08.00 itibarıyla resmen baÅŸladığı belirtildi.

Yaklaşık 5 milyon 200 bin kayıtlı seçmenin bulunduÄŸu ülkede, 125 sandalyelik meclis için 767 aday yarışıyor. Seçmenler, Bakü ve diÄŸer illerde kurulan 5 bin 547 sandıkta oy kullanıyor. Seçimi, 40 uluslararası kurum ve 27 farklı ülkeden 500 yabancı gözlemci izliyor. MSK'tan yapılan açıklamada oy verme iÅŸleminin yerel saatle 19.00'a kadar devam edeceÄŸi, resmi olmayan ilk sonuçların ise bugün akÅŸam saatlerinde açıklanacağı bildirildi.

Aliyev oyunu kullandı

CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev de seçimin ilk saatlerinde eÅŸi Mihriban Aliyeva ile birlikte Bakü merkezdeki 6 numaralı okulda kurulan sandıkta oyunu kullandı. Azerbaycan'da 2010 yılında yapılan seçimde, Aliyev'in baÅŸkanı bulunduÄŸu Yeni Azerbaycan Partisi, 125 sandalyeden 72'sini kazanarak mecliste en fazla milletvekiline sahip parti olmuÅŸtu.

CumhurbaÅŸkanı ilham aliyev'in oÄŸlu Haydar Aliyev milli meclis üyelerini belirlemek için 5. kez seçim yapılan Azerbaycan'da oyunu kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.