Sosyal Medya

Güncel

Oy ve ötesine dikkat

Yurt içinde ve dışında yaptıkları toplantılarda tek hedeflerinin AK Parti’nin oylarını iptal ettirmek olduğunu Akit’in deşifre ettiği Soros destekli “Oy ve Ötesi” oluşumunun, sandık sonuçlarını değiştirmeye yönelik provokatif girişimlerine karşı hukukçu ve gazeteciler, YSK başta olmak üzere bütün yetkilileri uyardı.



Liberal Demokrat Parti ve Demokrat Parti gibi küçük partiler adına ıslak imzasız müÅŸahit kartlarıyla sandık baÅŸlarını mesken tutmaya hazırlanan Oy ve Ötesi oluÅŸumunun tarafsız olmadığına dikkat çeken Gazeteci yazar Fatih Tezcan, “Oy ve Ötesi Soros destekli bir kaos örgütüdür. Tarafsız olsalardı 7 Haziran’da HDP’nin PKK’lıların tehdidiyle aldığı tulum oyları engellerlerdi. Oy ve Ötesi bir projedir. Amacı sandık güvenliÄŸi deÄŸil, AK Parti’ye karşı muhalefet partileri için uygun oy hırsızlığı ortamını saÄŸlamaktır” dedi. 

BANKA HESAPLARI DERHAL Ä°NCELENMELÄ°

“Oy ve Ötesi” adlı grubunun resmi internet siteleri ve paylaşımlarında devlet yönetimine ait olan ilkeleri misyon ve vizyonları olarak ifade ettiklerini belirten Avukat MüÅŸir Deliduman, “Devlet iÅŸleyiÅŸine etkin olabilecek bazı ilkeler veya yasal düzenlemenin bazı kurum ve kuruluÅŸlara yüklemiÅŸ oldukları yetkileri gasbı anlamını taşımaktadır. Birden fazla müÅŸahit gönderilemez aynı zamanda bu düzenleme karşısında hile ile baÅŸvurularak düzenlenen müÅŸahit kartları kanuna aykırı olduÄŸundan dolayı seçimden önce el konularak toplatılması gerekir. Bu organizasyonun arkasında paralel örgütün olduÄŸuna dair ciddi olgular ortada ve ayrıca bu organizasyonun arkasında yabancı istihbarat örgütlerinin de olma ihtimali vardır. Bu nedenlerden dolayı  “Oy ve Ötesi” grubunun hemen bankalardaki hesaplarının incelenmeli ve finansal desteÄŸin kaynakları araÅŸtırılmalı” dedi. 

LDP: SORUMLULUK KABUL ETMEYÄ°Z

Kendi partileri adına müÅŸahit kartlarını “Oy ve Ötesi” yetkililerine verdiklerini kabul eden ve “Bu müÅŸahit kartlarının isimsiz olarak partinizin üyesi olmayan kiÅŸilerin baÅŸka kiÅŸilere dağıtması yasal olarak doÄŸru mudur? Bu kartlar PKK’lı, DAEÅž’li ya da DHKP-C’li bir teröristin eline geçmesi ve bu kartlarla sandıkların kurulduÄŸu okullarda bomba patlatmaları durumunda sorumluluk üstlenir misiniz?” ÅŸeklindeki sorumuza ilginç cevap veren Liberal Demokrat Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve TeÅŸkilat BaÅŸkanı Hüseyin Tüzün, “MüÅŸahit kartları benim imzamı taşıyor. Bütün partiler adına Oy ve Ötesi çalışıyor, sadece LDP adına deÄŸil ki. Her bir kiÅŸiye iki ayrı partinin kartının verilmesi doÄŸru deÄŸil. Öyle bir teröristin bizim kartımızla okulda eylem yapacağını zannetmiyorum. Öyle bir olay olduÄŸunda neden sorumluluk üstleneyim. O kartı bir baÅŸkası da yapabilir. Biz sorumluluk kabul etmeyiz” dedi.   

DEMOKRAT PARTÄ° DE REDDETTÄ°

Gazetemize ilginç bir açıklama da “Oy ve Ötesi” grubuna verilen müÅŸahit kartlarında imzası bulunan Demokrat Parti Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve TeÅŸkilat BaÅŸkanı Mehmet Ali Yavuz’dan geldi. Ä°mzalı fakat kimlik bilgileri olmadan DP adına dağıtılan sandık müÅŸahit kartlarının yasalara uygun olduÄŸunu iddia eden Mehmet Ali Yavuz, “Bizim kartı kullanarak bir terör eyleminde bulunan terörist olursa hiçbir sorumluluk üstlenmeyiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu. 

GEZÄ°CÄ° CAZ KOROSUNDAN OY VE ÖTESÄ°’NE DESTEK

Gezi’de üç aÄŸaç için terör estiren eylemcilere destek veren BoÄŸaziçi Üniversitesi Caz Korusu yine devreye girdi. Gezi Parkı eylemlerinde baÅŸrollerde yer alan militan avukatların ve bütün marjinal sol eylemlerde polislere molotof atan, kamu binalarını yakıp yıkan eylemcilerin destek verdiÄŸi “Oy ve Ötesi” grubuna BoÄŸaziçi Üniversitesi Caz Korosu da söylediÄŸi ÅŸarkıyla destek verdi.   

FETÖ MEDYASI VE TERÖR MEDYASI PARLATIYOR

BaÅŸta Fetullahçı Terör Örgütü’nün medyası ve yazarları olmak üzere DoÄŸan Grubu’na baÄŸlı Hürriyet ve CNN TÜRK, Kanal D gibi medya organlarının “Oy ve Ötesi” adlı provokasyon grubunu parlatmaya çalışırken, Paralel yapının sosyal medyadaki operasyonel hesabı Fuat Avni attığı twit ile “Sandık baÅŸlarında çirkeflik yapmak için çok sayıda avukat  görevlendirdiler. Ä°ÅŸi sandıklardan itibaren sıkı tutmayı planlıyorlar” ifadeleriyle ters algı yapmaya çalıştı.

AK Parti Van Milletvekili adaylarından Ebubekir Kaçmaz,  Oy ve Ötesi oluÅŸumu konusunda önemli açıklamalarda bulundu.  Kaçmaz, “Dikkat ederseniz bütün Gezi eylemcileri, bütün paralelciler ve ne kadar hükümet karşıtı isim varsa hepsi Oy ve Ötesi denilen birkaç kiÅŸinin peÅŸine takılmış sözde hile yapılmasını engelleyecekler. Devlet hem seçim güvenliÄŸi hem de oyların sayılması ve kayda geçirilmesi konusunda bütün önlemleri almışken siz kim oluyorsunuz da hileyi engelleyeceksiniz. Bunlar hile engelleme amacı bunların amacının kılıfı. Bunların tek derdi AK Parti’nin oylarını olabildiÄŸince aÅŸağı çekebilmek. VatandaÅŸlarımız ve sandık görevlilerimiz bu kimselerin gerçek niyetlerini bilmeli ve dikkatli olmalı” diye konuÅŸtu. Kaçmaz, ayrıca bütün vatandaÅŸların sandığa gitmesini ve oylarına daha doÄŸrusu geleceklerine sahip çıkması gerektiÄŸini ifade etti. HABER MERKEZÄ°

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.