Sosyal Medya

Dünya

Putin'den nükleer korunma talimatı

Putin nükleer tehditlere karşı vatandaşları koruma zahirelerini artırma talimatı verdi



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin, nükleer tehditlere karşı vatandaÅŸların korunması için özel zahirelerin gözden geçirilmesini emir etti.

Ä°lgili kurumlara aynı zamanda bu zahirelerin envanterini yapmak, teknik olarak eskimiÅŸ malzemeleri belirleme görevi verildi. Interfax ajansına göre, Güvenlik Konseyi toplantısında konuÅŸan Putin nükleer, kimyasal ve bakteriyolojik tehditlere karşı Rusya vatandaÅŸlarının korunmasında kullanılacak zahirelerin depolarının yeniden doldurmasını istedi.  

Putin, "Bu koruma zahirelerinin yeniden dökümü yapılarak, kullanma süresi geçenler belirlenmeli ve onların yeri modern örnekleri ile doldurulmalıdır. Ä°nsanlarımızı korumada kullanılacak yeni örnekler yerli üretim malları olmalıdır. Rusya bunu yapacak teknik kapasiteye sahiptir ” dedi. "Her ÅŸeyden önce nükleer tesislerin, tehlikeli radyasyon, kimyasal ve biyolojik madde ve malzemeleri üretim merkezlerin güvenliÄŸi saÄŸlanmalıdır." açıklamasında bulundu.

Putin ayrıca, Japonya'nın Fukushima ÅŸehrindeki nükleer santral kazası ya da Çin'deki zehirli maddeler deposundaki yangında olduÄŸu gibi tehditlere karşı Rus halkının korunması için tedbirler alınmasını istedi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.