Sosyal Medya

Güncel

PKK'nın haraç makbuzu ortaya çıktı

İsminin açıklanmasını istemeyen Hakkarili bir esnaf, örgütün kestiği haraç makbuzunu göstererek yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.



Ä°HA'nın haberine göre, Hakkarili esnaf, elindeki makbuzu göstererek, üzerlerindeki baskının sonlandırılmasını istedi. PKK'yı desteklememesine raÄŸmen haraç ödemek zorunda olduÄŸunu ifade eden esnaf, makbuzun ödenmediÄŸi takdirde ölümle tehdit edildiklerini söyledi. Ä°sminin açıklanmasını istemeyen esnaf, örgütün parasız iÅŸadamlarından ise örgüte lojistik destek veya eleman teminine zorladıklarını ileri sürdü.

“HPG, HALKIMIZIN SAVUNMA GÜCÜDÜR”
 
Sözde belgede ÅŸu ifadelere yer veriliyor: “Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinin gücü olan PKK; halkımızın öz iradesidir. Aynı zamanda halkımızın tek kurtuluÅŸ umudu ve teminatıdır. DüÅŸman ve her türlü hain-iÅŸbirlikçiler karşısında halkımızın bu yüce ve kutsal deÄŸerlerini korumak, büyütmek ve daha da yüceltmek halkımızın tarihsel özlemlerini gerçekleÅŸtirmek için büyük bir kararlılık ve ölümüne fedai bir ruhla büyük bir direniÅŸ içerisinde olan HPG, halkımızın savunma gücüdür. HPG'nin bu görevi baÅŸarıyla yerine getirebilmesi için elbette manevi desteÄŸin yanında kimi maddi araç, gereç ve gereksinimlere de ihtiyacı vardır.”
 
Ä°ÅŸadamlarının maddi durumlarına göre para istenen ilgili yazıda, “BildiÄŸiniz gibi hareketimiz çıkışından bugüne dek halkımıza dayanmaktadır. Maddi ve manevi her türlü ihtiyacı da halkımız tarafından karşılanmaktadır. Bu çerçevede sizin de bir Kürt birey ve yurtseveri olarak içinden geçtiÄŸimiz bu topyekUn direniÅŸ sürecinde HPG'nin görev ve sorumlulukları karşısında gereken yurtseverlik bilinciyle yaklaÅŸacağınıza ve üzerinize düÅŸenleri büyük bir özveriyle yerine getireceÄŸinize olan inancımız tamdır. Bu temelde sizden istenen 2 bin TL parayı gönüllü ÅŸekilde vermek yurtsever Kürt halkına gösterdiÄŸiniz deÄŸer ve tutumdur” ifadelerine yer veriliyor.


 
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan dün akÅŸam bir kanalda yayınlanan “CumhurbaÅŸkanı Gündem Özel' adlı programa konuk oldu. Programda, örgütün haraç politikasına deÄŸinen ErdoÄŸan, DoÄŸu'daki kanaat önderlerinden 100 binlerin üzerinden haraç alındığının tespit edildiÄŸini, küçük esnaftan ise yine küçük meblaÄŸların haraç adı altında alındığını kaydetti. ErdoÄŸan, haraç ödemeyen esnafların ise ölümle tehdit edildiklerine dikkat çekti.
 
Öte yandan, TSK'nın yaptığı son operasyonların ardından lojistik ve maddi sorunlarla baÅŸ baÅŸa kalan örgütün, yardım faaliyetlerini hızlandırmak için yeni hamleler yapmaya hazırlandığı öÄŸrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.