Sosyal Medya

Güncel

Saakaşvili Gürcistan vatandaşlığından çıkarılıyor

Gürcistan Adelet Bakanlığı, eski Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili'nin vatandaşlıktan çıkarılması için harekete geçti.



Gürcistan Adalet Bakanı Tea Tsulukiani, anayasaya göre Ukrayna'nın Odessa Valisi ve eski Gürcistan CumhurbaÅŸkanı Mihail SaakaÅŸvili'nin, vatandaÅŸlıktan çıkarılması için iÅŸlem baÅŸlattıklarını söyledi.

Adalet Bakanlığı'nda, konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Tsulukiani, 23 Ekim'de, Ukrayna makamlarından bekledikleri, SaakaÅŸvili'nin Ukrayna vatandaşı olduÄŸunu teyit eden resmi belgeyi aldıklarını söyledi.

Anayasanın 12. maddesine göre Gürcistan'da, çift vatandaÅŸlık hakkı olmadığını belirten Tsulukiani, yasalara uygun olarak, SaakaÅŸvili'nin vatandaÅŸlıktan çıkarılması için gerekli iÅŸlemleri baÅŸlattıklarını kaydetti. 

Tsulukiani ayrıca, eski cumhurbaÅŸkanına, sahip olduÄŸu vatandaÅŸlıklardan birini tercih etmesi için "makul" bir sürenin tanınacağını dile getirdi.

Adalet Bakanlığı, aÄŸustosta yaptığı açıklamada Ukrayna makamlarından, SaakaÅŸvili'nin vatandaÅŸlığa geçip geçmediÄŸini teyit etmesini istediklerini, gelecek haber doÄŸrultusunda da eski cumhurbaÅŸkanının vatandaÅŸlıktan çıkarılması için iÅŸlem baÅŸlatacaklarını duyurmuÅŸtu.

Gürcistan'da 2013'te yapılan cumhurbaÅŸkanlığı seçimlerinin ardından ülkesini terk eden ve hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle dönemeyen SaakaÅŸvili, Ukrayna CumhurbaÅŸkanı Petro PoroÅŸenko tarafından vatandaÅŸlık verilerek Odessa Valisi olarak atanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.