Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da parlamento seçimlerini boykot çağrısı

Mısır'ın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde parlamento seçimlerinin boykot edilmesi çağrısı yapıldı.



Mısır'ın çeÅŸitli kentlerinde düzenlenen gösterilerde parlamento seçimlerinin boykot edilmesi çaÄŸrısı yapıldı.

Darbeyi Ret ve MeÅŸruiyete Destek için Ulusal Ä°ttifak Hareketinin çaÄŸrısı üzerine sokaklara inen Mısırlılar, baÅŸkent Kahire'nin yanı sıra Giza, Ä°skenderiye, Beni Suveyf, Minya, Dimyat, Bahire, Åžarkıyye ve Dekahliye kentlerinin farklı bölgelerinde düzenledikleri gösterilerle "darbe yönetimi altında gidilecek parlamento seçimlerinin boykot edilmesi ve 25 Ocak 2011'de baÅŸlayan devrim yürüyüÅŸünün tamamlanması" çaÄŸrısında bulundu. 

Ä°srail'in Mescid-i Aksa ve Filistin halkını hedef alan saldırılarının da protesto edildiÄŸi gösterilerde, "25 Ocak Devrimi'nde elde edilen kazanımlara yeniden sahip olabilmek için devrimin etrafında birleÅŸilmesi ve seçimlerin boykot edilmesi" istendi. 

Beni Suveyf, Minya ve Dimyat'taki yürüyüÅŸlerde eylemciler, "komedi" olarak nitelendirdikleri parlamento seçimlerini protesto etti.  Cezaevlerinde tutulan darbe karşıtlarının resimlerini taşıyan göstericiler, "devrimci hareketin sürdürülmesi" sözü verdi.

Bahira'da oluÅŸturulan insan zinciri eyleminde "katillerin" yargılanmasını isteyen Mısırlılar, darbe yönetimi devrilene kadar direniÅŸin süreceÄŸini ifade etti.

5 Ä°HVAN MENSUBUNA GÖZALTI

Öte yandan, bazı Ä°hvan üyeleri de 18 yaÅŸ altı çocuk tutukluların serbest bırakılması için Åžarkıyye'de gösteri düzenledi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ä°brahimiyye'de "terör grubuna katılmak" suçlamasıyla 5 Ä°hvan mensubu gözaltına alındı. Dekahliye'de de tüm tutukluların serbest bırakılması talebiyle gösteri düzenlendi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.