Sosyal Medya

Dünya

TİKA'dan Güney Afrika'da cami tadilatı

TİKA Nur’ul Hamidiye Camisi ile tadilat ve donanım desteği sağlanan Osmanlı Kriket Kulübü’nün açılış töreni gerçekleşti.



AA'nın haberine göre, TÄ°KA, Cape Town'un en eski camilerinden biri Nur'ul Hamidiye camisinin tadilatı kapsamında abdesthane düzenlenmesi, caminin iç ve dış boyası, elektrik teçhizatı ve iç mekanın yenilenmesi gibi hizmetlerde bulundu.

Açılışta konuÅŸan TÄ°KA Namibya Koordinatörü Cüneyt Esmer, “Bu camide 1880'lerden beri süren bir çalışma var, biz verdiÄŸimiz sözümüzü tuttuk, mutluyuz” dedi.

AA muhabirine konuÅŸan caminin yönetim kurulu baÅŸkanı Ä°mtiyaz HaÅŸim de “Çok müteÅŸekkiriz, bir yıl önce baÅŸlayan projenin kısa sürede tamamlanmasından çok memnunuz” ifadesini kullandı.

Caminin mütevelli heyetinden Shakir Price ise TÄ°KA olmadan bunun imkansız olduÄŸunu söyleyerek, “Rabbim kendilerini daha fazlasıyla ödüllendirsin” dileÄŸinde bulundu.

Osmanlı Kriket Kulübünün devir teslim töreni

TÄ°KA tarafından tadilat ve donanımı tamamlanan Osmanlı Kriket Kulübünün devir teslim töreni de gerçekleÅŸti.

Törende konuÅŸan Cape Town Belediye Meclis üyesi Garreth Bloor “Bu, Cape Town ile Türkiye'yi birbirine baÄŸlayan muhteÅŸem bir etkinliktir” dedi.

Osmanlı Kriket Kulübü'nün bütün baskılara raÄŸmen bugüne kadar "Osmanlı" ismini koruduÄŸunu söyleyen TÄ°KA Namibya Koordinatörü Esmer de kulübün dünyadaki en köklü üç kulüpten biri  olduÄŸunu vurgulayarak “Biz de onlara olan ÅŸükranlarımızı göstermek için kulübün ihtiyacı olan yedi adet antrenman ağının yanı sıra alarm sistemi ve elektronik skorbord kurduk” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.