Sosyal Medya

Güncel

55 bin PKK ihbarı

Doğu ve Güneydoğu'da halk birkaç ay içerisinde güvenlik güçlerine PKK ile ilgili 55 bin ihbarda bulundu.



PKK 7 Haziran seçimlerinin ardından bir çok ilde hain saldırılar düzenlerken halktan destek göremedi. Terörden bıkan halk telefonlara sarıldı. Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Tunceli, Bingöl, Mardin'de binlerce ihbar telefonu yaÄŸdı. Şırnak'ta eylül ayında 25 bin, Hakkari'de 30 bin ihbar yapıldı. Ä°hbarlar sonucu örgüte büyük zayiat verildi. Yüzlerce KalaÅŸnikof, el yapımı patlayıcı ele geçirilirken 200'den fazla  kiÅŸi de gözaltına alındı. 

PKK DESTEK BULAMADI

PKK daÄŸ kadrosundan bir çok adamının ÅŸehire inerek silahlı eylemler düzenlenmesi, HDP yöneticilerin “Özyönetim” ilan etmesi bölge halkını 'terör batağının' içene zorla çekti. DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde eylemler sürerken halkın ayaklanmasını bekleyen PKK, bölge halkından destek göremedi. Hain saldırıların ardı arkası kesilmezken PKK'ya asıl darbenin halk tarafından verildiÄŸi ortaya çıktı. 

İhbarla yapılan bazı operasyonlar

27 Temmuz 2015  Diyarbakır'da olay yerinde E.G isimli bir kiÅŸiden 1 piyade tüfeÄŸi ele geçirdi.  20 AÄŸustos 2015 Hakkari Ä°l Jandarma ekipleri operasyonda 5 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi. 26 AÄŸustos 2015 Mardin'de M16 uzun namlulu tüfek, mühimmat ele geçirildi.  29 AÄŸustos 2015  ÅžÄ±rnak polisi yol kontrolü ve arama esnasında durdurulan araçta yapılan aramada, 18 adet KalaÅŸnikof silah ele geçirdi. 

İhbar yağdı

Şırnak'ta Haziran ayında 250, Temmuz ayında 3 bin 500, AÄŸustos ayında 5 bin 500, Eylül ayında ise bu rakam 5 bin 600' çıktı. Hakkari'de eylül ayı içerisinde güvenlik güçlerine 30 bin ihbar telefonu geldi. Bu telefonların büyük bir bölümü de dolu çıktı. 

200 kiÅŸi gözaltına alındı

Yapılan ihbarlarının çoÄŸunun olaylar ile ilgili olduÄŸu kaydedilirken her ihbara güvenlik güçleri tarafından titizlikle bakılmış. Güvenlik güçleri bölge halkından gelen ihbarlar ile tonlarca patlayıcı, KalaÅŸnikof, el bombası, el yapımı patlayıcı, mayın, bomba düzenekleri, PKK daÄŸ kadrosu için hazırlanan lojistik destekleri ele geçirildi. 200'den fazla kiÅŸi de gözaltına alındı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.