Sosyal Medya

Güncel

Cumhuriyet gazetesine saldırı ihbarı

Polise gelen saldırı ihbarı üzerine Cumhuriyet Gazetesi'nin Şişli'deki merkez binası önünde polis tarafından önlem alındı. Gazetenin bulunduğu İstiklal Sokak ile bağlantı yolları polis bariyerleriyle kapatılırken, Cumhuriyet önünde bir TOMA da hazır bekletiliyor.



Polise gelen saldırı ihbarı üzerine, saat 19.30 sıralarında Cumhuriyet Gazetesi'nin ÅžiÅŸli'deki binası önünde ve çevresinde polis ekipleri tarafından önlem alındı. Cumhuriyet'in bulunduÄŸu Ä°stiklal Sokak'ın her iki giriÅŸi de demir bariyerlerle çevrilerek, sokak yaya ve araç giriÅŸine kapatıldı. Büyükdere Caddesi'ne çıkan ara sokakta da polis ekibi nöbet tutmaya baÅŸladı.Ayrıca, bir TOMA aracı da gazetenin önünde hazır bekletiliyor.

Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde de konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklama ÅŸöyle: 


Bu akÅŸam üzeri, Cumhuriyet Gazetesine yönelik bir saldırı ihbarı alındığı Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü yetkililerince gazetemize iletilmiÅŸtir. Åžu anda gazetemiz binasında ve çevresinde emniyet görevlileri tarafından güvenlik önlemleri alınmıştır. Polis yetkililerinin bize verdiÄŸi bilgi bundan ibarettir.
Ülkemiz çok önemli ve tarihi bir seçime giderken, bu seçimin arifesinde kim tarafından, hangi amaçla yapıldığını bilmediÄŸimiz kirli, karanlık oyunlar ya da cinayetlerin seçimleri etkilemeye yönelik olduÄŸu anlaşılmaktadır.
Bu ihbar, sahte de, gerçek de olsa, planlayıcılarının amacına ulaÅŸamayacağına inanıyoruz. EÄŸer, bizi yıldırmak, korkutmak amacıyla yapılmış planlı bir giriÅŸim ise, bu kirli senaryonun sahiplerine ve oyuncularına anımsatmak isteriz ki, bu gazetenin tarihi, böylesi badirelere, tehditlere raÄŸmen özgürce yayın yapmanın tarihidir. Okurlarımızın ve kamuoyunun hiç kuÅŸkusu olmasın, bu gazete nesnel, adil ve gerçek habercilik iÅŸlevine her ÅŸart ve koÅŸulda devam etmeye kararlıdır"

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.