Sosyal Medya

Güncel

Sur halkı göç etmeye başladı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde son dönemlerde meydana gelen olaylardan dolayı halk çareyi göç etmekte buluyor



Diyarbakır'da PKK'nın hendekler kazarak barikatlar kurduÄŸu Sur ilçesinin sakinleri, huzursuzluÄŸun artması üzerine çareyi göç etmekte buldu. Ä°lçede meydana gelen çatışmalarda iki ateÅŸ arasında kalan halk, yaÅŸadıkları travmayı bu ÅŸekilde atlatmaya çalışıyor.

Açık hava müzesi olarak da bilinen ilçe, yaÅŸanan çatışmalar nedeniyle adeta hayalet ÅŸehri andırıyor. Dört defa sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilen ilçede sosyal, ekonomik, saÄŸlık ve eÄŸitim dalları can çekiÅŸiyor.

Ä°LKHA'nın haberine göre Fatih PaÅŸa, Hasırlı, SavaÅŸ, Cemal Yılmaz ve DabanoÄŸlu mahallelerinde meydana gelen çatışmalarda iki ateÅŸ arasında kalan halk çareyi göç etmekte buluyor.

16 yıldır Fatih PaÅŸa mahallesinde kaldığını söyleyen H.Ç, yaÅŸanan olaylardan dolayı artık huzurlarının kalmadığı ve çareyi buralardan gitmekte bulduÄŸunu dile getirdi.

Åžiddet olayları nedeniyle halkın maÄŸdur olduÄŸunu belirten Behiye Yörük, “Halk hepsi periÅŸan oluyor. Herkes buradan taşınıyor, göç ediyor. Kimse burada kalmıyor. Bu göçler çatışma ve ölüm korkusundan dolayı oluyor. SokaÄŸa çıkma yasağının ardından yüze yakın ev taşındı.” dedi.

5 aydır çok zor günler geçirdiklerini belirten Fadile KerimoÄŸlu ise yaÅŸlı gözlerle ÅŸunları anlattı: “5 aydır burada öldük. Ne ev kaldı, ne can kaldı. Ben tek başıma yaşıyorum. Herkes gitti buralardan. Çatışmalardan çok korktuk. Dışarıya dahi çıkamıyorduk. Elektriksiz ve susuz kaldık. Fırına ekmek almaya bile gidemiyorduk.”

PKK’lıların Sur ilçesinde barikat kurup hendek kazmaları nedeniyle ilçede 4 defa sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilirken,  meydana gelen çatışmalarda birçok ev, iÅŸyeri, tarihi eser yapı ve cami tahrip oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.