Sosyal Medya

Dünya

Economist'ten HDP çağrısı

1 Kasım seçimlerine iki gün kala İngiliz Economist dergisi, daha önce yaptığı gibi Türkiye ve Erdoğan aleyhinde propogandasını sürdürüyor. Erdoğan için 'Sultan zorda' ifadelerini kullanan dergi, "HDP'ye oy verin" çağrısı yaptı.



Hemen her seçim öncesi AK Parti iktidarının gücünü kaybetmesi için ya da 'ye oy verin çaÄŸrısı yaparak Türkiye aleyhinde karalama kampanyası yürüten Ä°ngiliz dergisi  rotayı yeniden ErdoÄŸan'a çevirdi.

Seçimlere saatler kala, Türkiye karşıtı yayın politikasını sürdüren Ä°ngiliz Economist dergisi, Türkiye'nin itibarının zedelendiÄŸi iddia etti. Seçimlerin “PKK'ya karşı savaşın yeniden baÅŸladığı, içeride intihar eylemlerinin düzenlendiÄŸi, özgür medyaya saldırıların yapıldığı, bağımsız savcı ve yargıçların açığa alındığı" bir dönemde yapıldığı iddia edildi. Tüm bunların sorumlusunun CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan gibi gösteren dergide, ÅŸu ifadeler yer aldı;

"Türkiye'nin önemini hafife almayın"

"Türkiye'nin Batı için önemini hafife almayın. SoÄŸuk SavaÅŸ'ta Sovyetler BirliÄŸi'ne karşı NATO'nun siperiydi. Ardından baskıcı, ÅŸiddet dolu bir kaosun yaÅŸandığı Arap dünyasında geliÅŸen Ä°slam demokrasisi için bir model oldu. Daha yakın bir zaman önce de hayranlık uyandıracak bir ÅŸekilde, Suriye'de sınırındaki savaÅŸtan kaçan 2 milyon mülteciye kapılarını açtı. Ama bugün Türkiye'nin itibarı zedelenmiÅŸ durumda."

 



"1 Kasım'daki seçimler, PKK'ya karşı savaşın yeniden baÅŸladığı, içeride intihar eylemlerinin düzenlendiÄŸi, özgür medaya saldırıların yapıldığı, bağımsız savcı ve yargıçların açığa alındığı ve bazen Türkiye'nin üzücü bir ÅŸekilde IŞİD'li cihatçılara hoÅŸgörülü olduÄŸu duygusunun hakim olduÄŸu bir dönemde yapılıyor."


HDP'yi savundu: Seslerini duyuramıyorlar

"Türk savaÅŸ uçakları, Esed ve IŞİD'in karşısındaki en etkili güç olmalarına raÄŸmen Suriye ve Irak'taki Kürt mevzilerini vurdu. Ankara'da 10 Ekim'de IŞİD'e atfedilen 102 kiÅŸinin öldüÄŸü korkunç intihar eylemi dahil bir dizi saldırı, HDP'nin Türkiye genelinde miting düzenlemesini engelledi. Muhalefet partilerinin önünü kesmek için medya üzerinden yıldırma politikası uygulanırken HDP üyeleri seslerini duyuramadı. Neyse ki seçmenlerin büyük bölümü, ErdoÄŸan'ın küçümseyici manevralarından etkilenmemiÅŸ görünüyor. Kamuoyu yoklamalarının çoÄŸu HDP'nin yüzde 10'u geçeceÄŸine iÅŸaret ediyor. Bu da parlamentoda hiçbir partinin hükümet kuracak çoÄŸunluÄŸu elde edememesi demek. Bu kez cumhurbaÅŸkanı hükümet kurma görevini sabote etmemeli."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.