Sosyal Medya

Dünya

Rusya görüşmelere Kürt temsilcilerin de katılmasını istiyor

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Viyana düzenlenen Suriye toplantısına Kürt temsilcilerinin de katılmasına gerektiğini açıkladı.



Avustruya'nın baÅŸkenti Viyana'da düzenlenen "Suriye'deki iç savaÅŸa siyasi çözüm bulmayı amaçlayan uluslararası görüÅŸmeler" toplantısı baÅŸladı.

ABD ve Rusya'nın giriÅŸimleriyle düzenlenen toplantıya, Türkiye, Suudi Arabistan ve Ä°ran'ın da aralarında bulunduÄŸu 17 ülkeden dışiÅŸleri bakanları katılıyor.

"KÜRT TEMSÄ°LCÄ°LER DE KATILSIN"

Rusya DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, Suriye görüÅŸmelerine Kürt temsilcilerinin de katılmasını istediklerini söyledi.

RUSYA, MUHALÄ°F GRUPLARLA GÖRÜÅžMEYE HAZIR

Bogdanov, Viyana'da Rusya, Türkiye, ABD ve Suudi Arabistan dışiÅŸleri bakanlarının yaptığı dörtlü toplantıya deÄŸindi. Bogdanov, Rusya'nın 38 Suriyeli muhalif gruptan oluÅŸan bir liste hazırladığını ve bu isimlerle konuÅŸmaya hazır olduklarını ifade etti.

us diplomat, listeyi ortaklarına ilettiklerine iÅŸaret ederek, "Suudi Arabistan kendi listelerini bize sundu." dedi.

Rusya'nın hazırladığı listede yer alan Suriyeli muhalif grupların Suriye görüÅŸmelerine katılması gerektiÄŸini belirten Bogdanov, "Bu görüÅŸmelerde mutlaka Kürt temsilcilerinin de katılması lazım. Muhalif ÖSO'nun da bu görüÅŸmelerde yer almasına karşı deÄŸiliz. Gerçi ÖSO'nun yönetiminde kimlerin olduÄŸunu bilmiyoruz. Ama genel bir çerçevede katılmalarından yanayız. Kim onları temsil edecek, ÅŸuan bilgimiz yok." dedi.

4 ÜLKE SURÄ°YE Ä°ÇÄ°N BÄ°R ARAYA GELMÄ°ÅžTÄ°

Dün Avusturya'nın baÅŸkenti Viyana'da, DışiÅŸleri Bakanı Feridun SinirlioÄŸlu, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Rusya DışiÅŸleri Bakanı Sergey Lavrov ve Suudi Arabistan DışiÅŸleri Bakanı Adel bin Ahmed Al-Jubeir arasında dörtlü toplantı yapılmıştı. Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından açıklama yapılmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.