Sosyal Medya

Güncel

Ege'de insanlık boğuluyor

Ege Denizi'nde Suriyeli sığınmacıları taşıyan teknenin batması sonucu yaşları 1 ile 4 arasında değişen 4 çocuk hayatını kaybetti, 19 kişi kurtarıldı.



Yunanistan sahil güvenlik birimleri, son 24 saat içerisinde Midilli ve Samos adalarının açıklarında peÅŸ peÅŸe yaÅŸanan deniz facialarında 4'ü çocuk 21 kiÅŸinin öldüÄŸünü, onlarca kiÅŸinin de kayıp olduÄŸunu açıkladı.


Yetkililerin verdikleri bilgiye göre, ÅŸimdiye kadar aralarında küçük çocukların da bulunduÄŸu 21 kiÅŸinin cesedinin sudan çıkarıldı ya da karaya vurdu, kayıp olduÄŸu belirtilen onlarca kiÅŸinin aramasına da devam ediliyor.

KURTARILANLAR KAMPLARA YERLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°

Açıklamaya göre, bu süre içinde kurtarılan 242 sığınmacı ise Midilli'de bulunan kamplara yerleÅŸtirildi, ancak ÅŸimdiye kadar kayıp olanların tam sayısı tespit edilemedi. Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, akraba ve tanıdıklarını bulamayanların ifadelerine göre kayıp sayısının 100’ü aÅŸabileceÄŸinden endiÅŸe edildiÄŸini söyledi.

Sulardan toplanarak karaya çıkarılan 15 çocuk Midilli’nin çocuk hastanesine kaldırıldı, 3 çocuk ise yoÄŸun bakım için C130 askeri uçak ile Atina’ya gönderildi.

Ä°NSANÜSTÜ ÇABA SARFEDÄ°LDÄ°

Aramaya katılan Yunanistan Deniz Jandarma Kuvvetleri ve Frontex’in yanı sıra gönüllülerle balıkçılar hızı giderek artan rüzgârlarla mücadele edip dalgaların arasından yarı baygın durumda olan sığınmacıları karaya çıkarmak ve onları hayatta tutabilmek için insanüstü çabalar sarf ettiler.

Agathonisi’de yaÅŸlı bir kadında iki küçük çocuÄŸun cesedi karaya vurdu, denizden çıkarılan baÅŸka bir çocuk ise suni teneffüsle tekrar hayata getirilebildi. Posidonio’da genç bir erkek ile iki bebeÄŸin cesetleri denizden çıkarıldı. Ayios Konstantinos’da ise beÅŸ yaşında bir kız çocuÄŸu ölü olarak çıkarıldı, iki kiÅŸi ise kayıp.

Yunanistan sahil güvenlik ekipleri, Salı gününden bu yana Midilli, Samos, Kos ve Sakız Adaları civarında cereyan 20 deÄŸiÅŸik vakada 925 sığınmacının saÄŸ olarak karaya çıkarıldığını söylediler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.