Sosyal Medya

Güncel

'Türkiye 3. seçimi kaldırmaz'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım'dan sonra bir seçim daha olup olmayacağı yönündeki soruya "Türkiye'nin üçüncü bir seçimi kaldırabileceğini inanmıyorum" yanıtını verdi.



BaÅŸbakan ve AK Parti Genel BaÅŸkanı Ahmet DavutoÄŸlu, NTV'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. BaÅŸbakan,  '1 Kasım'dan sonra bir seçim daha olur mu?' sorusuna "Türkiye'nin üçüncü seçimi kaldırabileceÄŸine inanmıyorum" cevabını verdi. 

7 Haziran'da yapılan seçimde ikinci parti ile aralarında 16 puan fark bulunduÄŸuna iÅŸaret eden DavutoÄŸlu, "EÄŸer 3 partili bir sistem olsaydı, biz ÅŸu anda 320 civarındaki milletvekiliyle yine iktidardık. Burada oyunun sonucunu deÄŸiÅŸtiren ÅŸey, dördüncü bir partinin daha barajı geçmesi oldu" ifadesini kullandı.

DavutoÄŸlu, 2002'deki seçimde yüzde 34,5'la neredeyse Anayasayı deÄŸiÅŸtirecek çoÄŸunluÄŸa ulaÅŸtıklarını, bunun nedeninin ise iki partinin Meclis'te olduÄŸunu dile getirerek, bu genel seçimde ise 4 partinin barajı geçtiÄŸini kaydetti.

Bu seçimde oylarının artmasını ve tek parti olarak iktidara ulaÅŸmayı istediklerini belirten DavutoÄŸlu, bunun için de gece gündüz çalıştıklarını bildirdi. Üçüncü bir seçim olasılığıyla ilgili soruya ise BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, "Böyle bir ÅŸey bizim gündemimizde yok, Türkiye'nin de bunu kaldıracağını düÅŸünmüyorum" yanıtını verdi.

DavutoÄŸlu, 4 ayda neler çektiklerini kendilerinin çok iyi bildiÄŸini ve ÅŸu anda ülkeyi kendisinin yönettiÄŸini anlatarak, Meclis'i bağımsız bakanların yemini için kısa bir süre açtıklarını ancak birbirine düÅŸman 3 partinin anlaÅŸarak, hükümete karşı bir eyleme yöneldiklerine iÅŸaret etti. DavutoÄŸlu, ÅŸunları söyledi:
 

BaÅŸbakan, 7 Haziran sonrası koalisyon görüÅŸmelerini de deÄŸerlendirirken "Çok net koalisyon önerdik. Ama karşımızda ÅŸu tavır olursa, 'Siz 13 yıl memleketi yıkım hükümeti idare ettiniz, biz ÅŸimdi onarmaya geliyoruz' denirse, 'Bir dakika kardeÅŸim. Bu nasıl ortaklık' denir. Dış politikada, eÄŸitimde vs. anlaÅŸamadık. Buna diyeceÄŸim bir ÅŸey yok. Sonra terörle ilgili bir araya geldik. Ama, Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun, 'DavutoÄŸlu bana öyle ÅŸeyler söyledi ki, anlatırsam zor durumda kalır' ifadesi, benim ona güvenimi derinden sarstı. Bir anda, bir ÅŸüphe hali. Millette bir ÅŸüphe uyandırıyor. Dün de Antalya'da söyledim. Ne biliyorsanız söyleyin, artık çok hoÅŸlanmamama raÄŸmen, meydan okumada çıtayı yükseltmek için 'Söylemiyorsanız namertsiniz' dedim." diye konuÅŸtu. 

'Üçlü koalisyon bile düÅŸündüm'

BaÅŸbakan, "Sayın Bahçeli, kendi tabanından bile tepki alıyor. Bu yüzden ne yapacağını ÅŸaşırdı. Bahçeli ile görüÅŸtüÄŸümde ilk anda koalisyona karşı olduÄŸunu söyledi. Üçlü koalisyon dahi düÅŸünüyordum. Bahçeli'nin 'hayır'larında iyi niyet yoktu." dedi. 

Kaynak: NTV

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.