Sosyal Medya

Güncel

'Filistin halkının beklentilerini gerçekleştirmek için' görüştüler

Hamas ve Fetih heyetleri, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bir araya geldi.



Hamas ve Fetih heyetlerinin Lübnan'ın baÅŸkenti Beyrut'ta görüÅŸtüÄŸü bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas ve Fetih heyetleri, Lübnan'ın baÅŸkenti Beyrut'ta Filistin halkının beklentilerini gerçekleÅŸtirmek için Filistin Ä°nitfadasına destek yollarını görüÅŸtü" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, görüÅŸmede "Ä°srail iÅŸgalinin sonlandırılması, Yahudi yerleÅŸim birimlerinin ortadan kaldırılması ve Mescid-i Aksa baÅŸta olmak üzere Müslümanlara ve Hristiyanlara ait kutsal deÄŸerlerin korunması gerektiÄŸine vurgu yapıldığı" ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, tarafların Filsitinli gruplar arasında çabaların birleÅŸtirilmesi, milli mutabakat görüÅŸmelerinin tamamlanması için görüÅŸmelerin yoÄŸunlaÅŸtırılması ve iÅŸbirliÄŸinin hayata geçirilmesi konusunda uzlaÅŸtığı kaydedildi. 

Yahudi yerleÅŸimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik, Batı Åžeria ve Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde meydana gelen çatışmalarla ciddi boyutlara ulaÅŸtı. Ä°srailli asker ve sivillerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında 60'ı aÅŸkın kiÅŸi hayatını kaybetti.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.