Sosyal Medya

Güncel

İstanbul'da 9 günde üçüncü ajan yakalandı

İstanbul'da Suriye İstihbarat Servisi El Muhaberat'ın ajanı olduğu iddia edilen Moular K., elindeki krokilerle keşif yaparken yakalandı. Böylece son 9 günde üçüncü ajan gözaltına alınmış oldu.



Türkiye'de seçim öncesi sansasyonel eylem peÅŸinde olan, Ankara'da 102 kiÅŸinin hayatını kaybettiÄŸi saldırıyı da terör örgütü DAEÅž'le birlikte gerçekleÅŸtirdiÄŸine dair ÅŸüpheler bulunanSuriye Ä°stihbarat Servisi El Muhaberat'ın bir ajanı daha Ä°stanbul Zeytinburnu'nda yakalandı. Moular K. isimli ajanın yakalanmasıyla son dokuz günde üçüncü ajan gözaltına alınmış oldu.

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Ä°stanbul AtaÅŸehir'de M. Has Cesam'ın kaldığı inÅŸaat ÅŸantiyesinde el yapımı basınç tesirli ve el bombalarıyla, ardından H.K. isimli ajanın da uydu baÄŸlantılı telefon ve harita üzerinde yer ve konum belirten cihazlarla yakalanmasının ardından önceki gün Zeytinburnu'nda bir ajan daha yakalandı. Zeytinburnu'nda hal ve hareketlerinden ÅŸüphelenilen bir kiÅŸiyi Ä°stanbul Terör Polisi takibe aldı. Åžüphelinin güvenlik güçlerine ait yerleÅŸkelerin çevresinde gezerek not aldığı tespit edilince gözaltına alındı. Gözaltına alınan ÅŸüphelinin üst aramasında güvenlik birimlerinin yer aldığı sokak ve caddelerin isimleri, çevrelerinde bulunan dükkân ve iÅŸyerlerinin isimleri ile giriÅŸ kapılarının da iÅŸaretlendiÄŸi el çizimi haritalar ele geçirildi.

BÄ°LGÄ°LER MUHABERAT'A

Sorgulanmak üzere Ä°stanbul Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü'ne götürülen Moular K.'nin 2-3 ay önce Suriye'den Türkiye'ye mülteci olarak giriÅŸ yaptığı ve Zeytinburnu'nda mültecilerle kaldığı belirlendi. Moular K.'nin Türkiye'de kendini rejim muhalifi olarak tanıtıp, elde ettiÄŸi tüm bilgileri el altından iletiÅŸimde bulunduÄŸu El Muhaberat elemanlarına servis ettiÄŸi öÄŸrenildi. El Muhaberat ajanı olduÄŸu kesinleÅŸen Moular K.'nin sansasyonel eylem çalışmaları için keÅŸif yaptığı belirlenince MÄ°T Marmara Bölge BaÅŸkanlığı'na teslim edildi. Böylece seçime üç gün kala üçüncü ajan da yakalanmış oldu

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.