Sosyal Medya

Güncel

Londra'da cami yapımına onay çıkmadı

İngiliz hükümeti 9 bin kişilik caminin yapımına izin vermedi



Ä°ngiltere'nin baÅŸkenti Londra'da 9 bin kiÅŸi kapasiteli caminin yapımına onay çıkmadı.

Ä°ngiliz hükümetinin Yerel Yönetimler ve Toplumlar Bakanlığı, Londra'nın doÄŸusundaki Newham semtinde yapılması planlanan caminin imar izninin reddedilmesiyle ilgili temyiz baÅŸvurusunu kabul etmedi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bu karar, yerel konutlarla ilgili endiÅŸe ve belediyenin yerel planlamasıyla ilgili yaÅŸanan sorun çerçevesinde verilmiÅŸtir. Tüm tarafların saÄŸladığı kanıtlar ve bağımsız yapım denetçisinin tavsiyeleri de göz önünde bulundurulmuÅŸtur" vurgusu yapıldı.

Ä°ngiltere'deki "Tablighi" isimli cemaat, yaklaşık 18 yıldır Londra'nın doÄŸusunda bulunan 7 hektarlık alana 9 bin kiÅŸi kapasiteli bir cami inÅŸa etmek istiyor. Caminin yanında yemekhane ile kütüphane de yapılmak isteniyor.

2007 yılında 250 binden fazla kiÅŸi, caminin inÅŸa edilmemesi için baÅŸlatılan kampanyaya imza koymuÅŸtu. Ä°mza kampanyasında, "Ä°ngiltere'deki Hristiyan nüfus, caminin ÅŸiddete sebep vereceÄŸini düÅŸünmektedir" ifadeleri kullanılmıştı.

Tablighi cemaatinin, cami inÅŸaatı planı 2012 yılında Newham Belediyesi tarafından, caminin büyüklüÄŸü ve bölgedeki trafiÄŸi olumsuz etkileyebileceÄŸi gerekçesiyle reddedilmiÅŸti. Cemaat bu kararı geçen yıl temyize taşımış, ve yaklaşık üç hafta boyunca kamu soruÅŸturması yürütülmüÅŸtü.

7 hektarlık alanı 1996 yılında satın alan Tablighi cemaati, özgürlük, demokrasi, sosyal ve dini entegrasyonu savunduÄŸunu bildirse de genç Müslümanları radikalleÅŸtirdiÄŸi gerekçesiyle sıklıkla eleÅŸtiriliyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.