Sosyal Medya

Güncel

250 kişilik mülteci teknesi battı

Ege Denizi'nde 250’yi aşkın sığınmacı taşıyan bir teknenin Midilli Adası yakınında batması sonucu beşi çocuk, yedi kişi hayatını kaybetti.



Alınan bilgiye göre, içinde 250'nin üzerinde sığınmacı bulunduÄŸu tahmin edilen ahÅŸap tekne, bölgede etkili olan kötü hava koÅŸulları nedeniyle Midilli Adası'nın kuzeyinde yer alan Mythimna kenti açıklarında battı.

Yunan medyası, ihbar üzerine olay yerine giden arama kurtarma ekiplerinin 40 kiÅŸiyi kurtardığını duyurdu. BeÅŸi çocuk, yedi kiÅŸinin cesedine ulaşıldığı bildirildi. Kurtarılanların arasında bulunan ağır yaralı iki bebeÄŸin Midilli Hastanesi'ne sevk edildiÄŸi belirtildi.

Haberlerde, arama kurtarma çalışmalarına Yunan sahil güvenlik teÅŸkilatına ait Super Puma tipi bir helikopter ile iki botun yanı sıra, Avrupa Sınır Muhafaza Birimi (Frontex) ekipleri ve bölgede bulunan Türk balıkçı kayıklarının da katıldığı ifade edildi.

Öte yandan, sabah saatlerinde de Samos Adası'nın Posidonio mevkiinde de iki çocuk cesedinin sudan çıkarıldığı bildirildi. Bulamaç Adası yakınlarında plastik bir bot ile karaya ulaÅŸmaya çalışan altı kiÅŸinin de kaybolduÄŸu belirtildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.