Sosyal Medya

Güncel

Kayyum sonrası faaliyet durdu

Koza İpek Medya Grubu'na kayyum atanmasıyla Kanal Türk ve Bugün TV'nin yayınlarının kesilmesinin ardından Bugün ve Millet gazetelerinin basımı da durduruldu.



Gülen Cemaaati’ne yakın Koza Ä°pek Grubu'na kayyum atanmasının ardından ÇarÅŸamba günü bu gruba baÄŸlı Kanaltürk TV, Bugün TV ve Radyo Kanaltürk’ün yayını kesilmiÅŸti. Bunun ardından gece saatlerinde yine bu gruba ait Bugün ve Millet gazetelerinin de basımı durduruldu.

Koza-Ä°pek grubuna kayyum atanması ile ilgili süreç ÅŸu ÅŸekilde ilerledi;

1 Eylül: SoruÅŸturma baÅŸlatıldı

Eylül ayı başında Gülen Cemaati'ne yakınlığıyla bilinen Koza Ä°pek grubunun 23 ÅŸirketine yönelik soruÅŸturma kapsamında 7 kiÅŸi gözaltına alınmış emniyetteki sorgularının ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edilmiÅŸti. Savcılık tarafından adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılan 7 kiÅŸiye, il ve yurtdışına çıkış yasağı getirilmiÅŸti.

Ankara BaÅŸsavcılığı'nın talimatıyla yürütülen operasyonda, Ä°pek Üniversitesi, Koza Ä°pek Holding Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Akın Ä°pek'in Ankara'daki evi ve Kanaltürk-Bugün TV Ankara temsilciliklerinde, Ankara Emniyet MüdürlüÄŸü Organize Suçlarla Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ile MASAK (Mali Suçları AraÅŸtırma Kurulu) ekipleri 1 Eylül Salı günü arama yaptı.

SoruÅŸturma kapsamında hazırlanan ve sonranan açıklanan raporda ÅŸu suçlamalara yer verildi;

"Åžüpheli Hamdi Akın Ä°pek'in yönetici ve ortağı olduÄŸu ÅŸirketler aracılığı ile FETÖ tarafından toplanan himmet paralarını, yasal faaliyetlerden elde edilmiÅŸ gibi göstererek akladığı, örgüte finansal kaynak saÄŸladığı, eÄŸitim kurumları aracılığı ile FETÖ'ye eleman kazandırdığı, medya organları aracılığıyla örgüt mensuplarını suçtan kurtarmaya çalıştığının anlaşıldığı…"

26 Ekim akÅŸamı, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı’nın talebi ile Gülen Cemaati'ne yakın Koza Ä°pek Holding ve bünyesindeki ÅŸirketlere kayyum atanmasına karar verildi.

Salı: Tebligat yapıldı

Kayyum atanmasıyla ilgili tebligatı Koza-Ä°pek Holding'e vermek isteyen yetkililerle, binaya giriÅŸlerine izin vermeyen holding çalışanları arasında arbede yaÅŸandı.

Holding yöneticileri, kayyum kararıyla ilgili tebligatı iletmek için gelen yetkililerin içeri girmelerine izin vermedi. Holding yöneticileri, gelen memurların elinde yetki belgesi olmadığını söyledi. YaÅŸanan arbede sonrası, tebligat için gelen yetkililer polis yardımıyla içeri girdi.

Arbede öncesinde polis, holding binası önünde bulunan kalabalığa biber gazıyla müdahale etti.

ÇarÅŸamba: Yayınlar kesildi

Ä°pek Medya Grubu'nun Ä°stanbul Mecidiyeköy'deki ÅŸirket binası önünde bekleyen kalabalık, polis tarafından dağıtıldı. Polis, müdahale sırasında biber gazı da kullandı. 5 kiÅŸi gözaltına alındı. Atanan kayyum, binaya girdikten sonra yönetim katına geçerek toplantı yapmaya baÅŸladı.

Saat 16:30 sularında Kanaltürk TV ve Bugün TV’nin yayını kesildi.

Ä°pek Medya Grubu bünyesinde Kanal Türk, Bugün televizyonları, Bugün ve Millet Gazetesi ile Kanal Türk Radyo bulunuyor.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, konuyla ilgili ÅŸu açıklamayı yapmıştı;

“BaÅŸlatılan yargı süreci hasebiyle; acaba neden kayyum verildi? Bunun üzerinde iyi düÅŸünülmesi lâzım. Bir numarası kaçıyor. Arkadan diyor ki, 'Usûlsüz bir para çıkışı yok' diyor. O zaman kaçma. Neden kaçıyorsun? Kaçtığına göre demek ki burada bir su kaçağı var. Temenni ediyorum ki Türk yargısı bununla ilgili kararını verecektir. Bizim bildiklerimiz kendimize yargının bildiÄŸi kendisine."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.