Sosyal Medya

Güncel

Güney Çin Denizi'nde ABD gemisi

Adını vermeyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi, USS Lassen gemisinin Güney Çin Denizi'nde Çin'in karasularına dahil olan bir bölgeye girdiğini söyledi. Washington'a 'düşünmeden hareket etmeme' çağrısı ve egemenlik ihlali uyarısı yapan Çin Dışişleri de ABD'nin Pekin Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı.



ABD Savunma Bakanlığı'ndan adını vermek istemeyen bir yetkili, güdümlü füze donanımlı USS Lassen gemisinin Çin'in Subi ve Mischief mercan kayalıklarıyla Spratly takımadaları çevresindeki 12 millik bölgeye girdiÄŸini söyledi. Yetkili, ‘seyrüsefer serbestisi'nden ('Egemen bir devletin bayrağını taşıyan bir gemiye müdahale edilemez') doÄŸan hakların kullanıldığını söyledi.

'ABD YOK YERE SORUN ÇIKARMASIN'

Öte yandan Çin bu haberlere tepki vermekte gecikmedi. BaÅŸkent Pekin'de düzenlenen bir seminerde konuÅŸan DışiÅŸleri Bakanı Wang Yi, ABD’yi Güney Çin Denizi’nde yok yere gerginlik yaratmaması konusunda uyardı. Resmi Åžinhua haber ajansına göre Wang, bir gazetecinin ABD’nin söz konuyu bölgeye girdiÄŸi yönündeki haberden bahsetmesi üzerine, “Bu doÄŸruysa, ABD’ye eyleme geçmeden önce iki kere düÅŸünmesini, acele hareket etmemesini ve yok yere sorun çıkarmamasını tavsiye ediyoruz” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.