Sosyal Medya

Coğrafyamız

Keşmir'de Leşker-i Tayyibe lideri öldürüldü

Keşmir'in bağımsızlığı için mücadele eden önemli silahlı direniş örgütlerinden Leşker-i Tayyibe'nin önemli bir askeri komutanının düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğü açıklandı



KeÅŸmir'de faaliyet gösteren LeÅŸker-i Tayyibe grubunun üst düzey askeri komutanlarından Ebu Kasım'ın Hint askerlerince düzenlenen operasyonla öldürüldüÄŸü açıklandı.  

Hindistan güvenlik güçleri perÅŸembe günü KeÅŸmir'de öldürülen LeÅŸker-i Tayyibe grubunun üst düzey lideri hakkında açıklama yaptı. KeÅŸmir'de bulunan Hint polis ÅŸefi Syed Javaid Mücteba Gillani, öldürülen Ebu Kasım'ın Hindistan ve Pakistan'da en çok arananlar listesinde olduÄŸunu söyledi.

1990 yılından beri bölgede faal olan LeÅŸker-i Tayyibe, özellikle Jammu KeÅŸmir bölgesinde diÄŸer Ä°slami örgütlerle birlikte düzenlediÄŸi operasyonlarla KeÅŸmir'in özgürlüÄŸü için savaÅŸan örgütler arasında bulunuyor.

ABD'nin Adalet Ödülleri adlı sitesinde 2012'de yayınlanan ilanda, LeÅŸker-i Tayyibe'nin kurucusu Hafız Said için 10 milyon dolar, yardımcısı Hafız Abdurrahman Mekki için 2 milyon dolar ödül teklif edilmiÅŸti. Pakistan 2002 yılında ABD'nin baskısıyla LeÅŸker-i Tayyibe'yi yasaklamıştı. Örgüt 2008'de Bombay baskınlarından da sorumlu tutuluyor

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.