Sosyal Medya

Güncel

CHP Genel Merkezi'ne ateş açan kişi serbest

CHP Genel Merkez binasına önceki gün 5 el ateş açılmasıyla ilgili gözaltına alınan Hacı Ali Hamurcu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



CHP Genel Merkez binasına ateÅŸ açılmasıyla ilgili Hacı Ali Hamurcu gözaltına alınmıştı. Suçüstü ve Müracaat Bürosu'nda görevli nöbetçi Cumhuriyet Savcısı UÄŸur Zorlu, Hamurcu'nun ifadesini aldı. Savcı Zorlu, ifade iÅŸlemi sonucunda Hamurcu'yu, hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliÄŸine sevk etti. Ankara 5. Sulh Ceza HâkimliÄŸi, Hamurcu'nun haftada bir gün en yakın karakola imza vermesi koÅŸuluyla, adli kontrol ÅŸartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 

AA'ya göre, Hamurcu emniyetteki ifadesinde, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun 2011 bütçe görüÅŸmelerinde yaptığı açıklamadan sonra, KılıçdaroÄŸlu'nun emriyle TBMM'de basın açıklaması yaptığını söyledi. AA'nın haberinde, Hamurcu'nun ÅŸu ifadeleri kullandığı yazdı:

"Basın açıklamasının konusu, daha önceden çalıştığım Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesindeki yolsuzluklarla alakalıydı. Bu basın açıklamalarından dolayı hakkımda 4-5 dava açıldı. Daha sonra CHP milletvekillerinden Ö.S.A, M.Åž.K ve A.K olmak üzere Genel BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu, bu milletvekillerine talimat vererek, bana Kayseri BüyükÅŸehir Belediyesinde meydana gelen yolsuzluklar hakkında kitap yazdırdı. Bu kitabın 62 sayfasını kendim yazdım, diÄŸer üç yüz küsur sayfasına ise Genel BaÅŸkan KılıçdaroÄŸlu'nun isteÄŸi doÄŸrultusunda eklemeler yapıldı. Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun bana direkt olarak vaadi, kitabın toplu alımlarından elde edilecek karın yüzde 50'sinin verilmesiydi. CHP Genel Merkezi tarafından 100 bin adet alınacağını taahhüt etti. Bana bu konu ile ilgili bir sözleÅŸme imzalattı. Bu sözleÅŸmeyi basın danışmanı V.Ö. ile ortak imzalattırdı."

"Kemal KılıçdaroÄŸlu'na kızgınlığım var"

AA'nın iddiasına göre Hamurcu ifadesinde, "KılıçdaroÄŸlu ve CHP milletvekilleri beni dolandırarak kullandılar. Bana bu kitap yüzünden davalar açıldı, haklılığımı savunmadılar. Bu kitabı AK Parti'ye ÅŸantaj için kullandılar. CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, paralel yapı ile anlaÅŸarak benim dosyam karşılığında Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi'nin yolsuzluk dosyasını derdest etti" dedi. Hamurcu ayrıca, "Kemal KılıçdaroÄŸlu benim hayatımla oynadı, maÄŸdur olduÄŸum dosyayı kendi rant ve makamı için kullandı. Bu olayı yapmamdaki sebep, bana verilen vaatlerin yerine getirilmemesi ve sözlerin tutulmaması, benim de bu olaylara çok sinirlenmem, onurum, ÅŸerefim, haysiyetimle oynanması idi. Bu sebeple kendimi kaybederek olayı gerçekleÅŸtirdim. Benim CHP ile hiçbir husumetim yoktur, benim Kemal KılıçdaroÄŸlu'na kızgınlığım vardır" diye ifade verdi.

Hamurcu, olay günü kullandığı aracı Tunalı Hilmi Caddesi'nden kiraladığını ve olaydan sonra Ulus civarına, polislerin bulduÄŸu yere aracı park ettiÄŸini de söyledi.

Olay anında kullandığı silahı Ulus civarında bir seyyar satıcıdan aldığını ve silahın üzerinde 'ses tabancası' yazdığını savunan Hamurcu, "Bu silah gerçek silah deÄŸildir. Ben olaydan sonra kaçarken panik halinde kullandığım ses tabancasını aracın camından fırlatarak attım, paramparça oldu. Adresleri çok iyi bilmediÄŸimden nerede attığımı bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Hamurcu, "GerçekleÅŸtirdiÄŸim bu olaydan piÅŸmanlık duyduÄŸum için kendim gelerek teslim oldum" dedi.

"Araç kiralık, suru sıkı silahla ateÅŸ açtı"

Ankara ValiliÄŸi saldırıda kullanılan aracın kiralık olduÄŸunu ve Hacı Ali Hamurcu'nun kuru sıkı silahla ateÅŸ ettiÄŸini açıklamıştı. ValiliÄŸin yazılı açıklamasında, "Ä°ncelemelerde, olayda kullanılan aracın kiralık araç olduÄŸu ve Hacı Ali Hamurcu isimli ÅŸahıs tarafından 26 Ekim 2015 tarihinde 2 günlüÄŸüne kiralandığı, 27 Ekim 2015 tarihinde ise aracın terk edildiÄŸi tespit edilmiÅŸ olup, aracı kiralayan Hacı Ali Hamurcu gözaltına alınmıştır. Hacı Ali Hamurcu, aracı kendisinin kiralayarak CHP Genel Merkezi önüne geldiÄŸini ve kuru sıkı silahla ateÅŸ ettiÄŸini itiraf etmiÅŸtir" denilmiÅŸti.

Saldırıyla ilgili ilk açıklamayı 26 Ekim'de CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin yapmış ve ÅŸu ifadeleri kullanmıştı:

"Maalesef bu akÅŸamüstü saat tam 19.00 civarlarında, plakası bilinmeyen bir araçtan genel merkezimizin önünden geçerken 5 adet kurÅŸun sıkıldığını söyledi. ArkadaÅŸlarımız emniyete baÅŸvurmuÅŸlar. Bu saatlerde, ÅŸu anda emniyet mensupları kameralardan aracın kime ait olduÄŸunu, kimler olduÄŸunu inceliyorlar. Önümüzdeki saatlerde kimlerin olduÄŸunu hep beraber görmüÅŸ olacağız."

Saldırının ardından CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nu arayarak geçmiÅŸ olsun dileklerini iletmiÅŸti.

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.