Sosyal Medya

Güncel

Neden kayyum? İyi düşünülmeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koza İpek Grubu'na kayyum tayiniyle ilgili değerlendirme yaptı: Acaba neden kayyum tayin edildi? Bunun üzerinde iyi düşünülmesi lâzım.



24 TV'ye konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, Koza Ä°pek Grubu'na yönelik kayyum atamasıyla ilgili deÄŸerlendirme yaptı. "Bu bir yargı süreci" diyen CumhurbaÅŸkanı, ÅŸunları söyledi:

"Süreç içerisinde yargı inanıyorum ki elinden geleni yapacak. Ankara Garı önündeki eyleme baktığımız zaman bir ÅŸeyler görüyoruz. Çok farklı. Sahiplenilmesine bakıyoruz o da çok farklı. BaÅŸlatılan yargı süreci hasebiyle; acaba neden kayyum verildi? Bunun üzerinde iyi düÅŸünülmesi lâzım. Bir numarası kaçıyor. Arkadan diyor ki, 'Usûlsüz bir para çıkışı yok' diyor. O zaman kaçma. Neden kaçıyorsun? Kaçtığına göre demek ki burada bir su kaçağı var. Temenni ediyorum ki Türk yargısı bununla ilgili kararını verecektir. Bizim bildiklerimiz kendimize yargının bildiÄŸi kendisine."

"ABD'de saygın bir hukuk bürosuyla anlaÅŸtık"

"Biz bu konuyu sadece içerideki bazı operasyonlarla bitirmedik. Dış boyutu var. Malum Pensilvanya’daki zat baÅŸ aktörü. Oradan aldıkları bazı destekler var. Kongre üyeleri de var, onu da söyleyeyim. ABD’deki en saygın bir hukuk bürosuyla anlaşıp bu iÅŸi baÅŸlattık. Bundan sonraki süreç yargı, hukuk sürecidir. Amsterdam’ın ifade ettiÄŸi gibi, bu olay sadece Türkiye'nin aleyhine deÄŸil. Bunlar ABD'deki eÄŸitim sistemine de nüfuz etmiÅŸler, onu da çökertmenin peÅŸindeler. ABD bunun ne kadar farkında, bilmiyorum. Seçim kampanyalarında verdikleri destekler var. Afrika’ya gidiyorsun bunlar orada da var. Asya'da, Güney Amerika'da... Bunlar farklı bir örgüt. 'Ulusal güvenliÄŸimizi tehdit eden legal görünümlü illegal örgüt' diyerek biz bunları MGK belgesine aldık. Küresel bir ihanet ÅŸebekesi. Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet…. Böyle tanımladım."

Uluslararası hukuk firması Amsterdam&Partners, Gülen Cemaati'nin dünyadaki yapılanmasıyla ilgili araÅŸtırmalara baÅŸladıklarını belirterek, "paralel yapı"nın sanılandan daha büyük bir yapı olduÄŸunu söylemiÅŸti. Hukuk firmasının sahibi Robert Amsterdam, Gülen okullarında "kara para aklandığını" savunmuÅŸtu.

Gülen Cemaati'ne yakın Koza Ä°pek Holding ve bünyesindeki ÅŸirketlere kayyum atanmasına karar verilmiÅŸ; talep, Ankara Cumhuriyet BaÅŸsavcılığı'ndan gelmiÅŸti.

Kaynak: 24 TV, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.