Sosyal Medya

Güncel

Rusya, yıktığı Suriye'yi inşa edecek!

Suriye’nin savaştan sonra yeniden inşa edilmesini Rus şirketler üstlenecek.



Suriye'nin savaÅŸtan sonra yeniden inÅŸa edilmesini Rus ÅŸirketler üstlenecek.

Rus milletvekili Dmitry Sablin'e göre Suriye'nin savaÅŸ sonrasında yeniden inÅŸa edilmesini Rus ÅŸirketler üstlenecek. Milletvekili Sablin geçtiÄŸimiz hafta Åžam'ı ziyaret eden Rus temsilciler arasında bulunmaktaydı.

Sablin Rusya'nın Izvestia gazetesine yaptığı açıklamada Rus yetkililerin Esed ile ekonomik meseleleri ele aldığını ve bu baÄŸlamda Suriye'nin yeniden inÅŸa edilmesinin konuÅŸulduÄŸunu belirtti.

SavaÅŸtan zarar görmüÅŸ Suriye'nin yeniden inÅŸası meselesi ele alınırken Suriye rejimi baÅŸkanı Esed farklı ülkelerden farklı ÅŸirketlerin konu hakkında teklifte bulunduÄŸunu söylediÄŸi aktarılan haberler arasında. Esed, teklif veren ülkeler arasında Fransa ve Ä°sveç'in de bulunduÄŸunu ancak Suriye rejiminin yeniden inÅŸa iÅŸlerini Rus ÅŸirketlere vermenin en iyi seçenek olduÄŸunu söyledi.

Rus milletvekili Esed'in “Suriye'de yeniden inÅŸa edilecek bölgeler var. Suriye, yüz milyar dolarlar deÄŸerindeki anlaÅŸmaları Rus ÅŸirketleri ile yapmaya hazır” ifadelerini gazete ile paylaÅŸtı.

Åžam'ı ziyaret eden baÅŸka bir temsilci Esed'in Rus ÅŸirketlerine Suriye ile çalışma çaÄŸrısında bulunuduÄŸunu aktardı. Esed'in aynı yetkililere Rusya ile Suriye arasında petrol alanında da iÅŸbirliÄŸinin arttırılması teklifinde bulunduÄŸu da aktarılan bilgiler arasında.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.