Sosyal Medya

Güncel

İran o toplantıya katılacak

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marziyeh Çarşamba günü yaptığı açıklamada İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve yardımcılarının Viyana’da düzenlenecek toplantıya katılacağını açıkladı.



DışiÅŸleri Bakanı Cevad Zarif'e Viyana'da Bakan Yardımcısı Hüseyin Amir Abdullahyan, Abbas Araqchi ve Majid Takht eÅŸlik edecek.

Afkham, Ä°ran'ın Viyana'da düzenlenecek olan Suriye toplantısına davet aldığını doÄŸrulamış ve Salı günü yaptığı açıklamada Ä°ran'ın toplantıya katılmaya henüz karar vermediÄŸini belirtmiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada Cuma günü Viyana'da gerçekleÅŸmesi planlanan Suriye toplantısına Ä°ran'ın davet edileceÄŸini açıklamıştı.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı sözcüsü John Kirby “Ä°ran'a toplantıya katılıp katılmayacağı sorulacak. Gelip gelmemek Ä°ranlı liderlere kalmış” açıklamasında bulunmuÅŸtu.
Kirby, Suriye'nin geleceÄŸine dair Viyana'da düzenlenecek toplantıya yaklaşık 12 temsilcinin katılmasını beklediklerini söyledi ve ekledi “Cuma günü Viyana'daki toplantıda ikili ve çoklu görüÅŸmeler gerçekleÅŸtirilecek. Katılımcıların kimler olacağı meselesi hâlâ deÄŸerlendirilmekte”.

Suriye'de devam eden krizin halli için Rusya, Türkiye, Suudi Arabistan ve ABD'nin dahil olduÄŸu diplomatik görüÅŸmeler son haftalarda yoÄŸunluk kazandı.

Washington ve bölgedeki müttefikleri Suriye'de çözüm için Esed'in gitmesi gerektiÄŸini düÅŸünürken Moskova ise Esed'in IŞİD'in bölgeden silinmesi için yardımcı bir kuvvet olarak kalması gerektiÄŸini düÅŸünmekte.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.