Sosyal Medya

Dünya

'Katalonya'yı İspanya'dan ayıramayacaklar'

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Katalonya özerk bölgesinde bağımsızlık yanlısı önergeyi eleştirdi.



Ä°spanya BaÅŸbakanı Mariano Rajoy, Katalonya özerk bölgesinde bağımsızlık yanlısı önergeye iliÅŸkin, "Katalonya'yı Ä°spanya'dan ayırmak isteyenler bilsinler ki bunu baÅŸaramayacaklar, çünkü Katalanların ve Ä°spanyolların çoÄŸunluÄŸuna karşı geliyorsunuz" dedi.

Ä°spanya BaÅŸbakanı Mariano Rajoy, Katalonya Özerk Yönetimi Meclisi'ne sunulan, 'bağımsızlık sürecinin baÅŸlatılmasına' iliÅŸkin önergeyi 'provokasyon' olarak deÄŸerlendirip, bunun engellenmesi için 'siyasi ve hukuki tüm önlemlerin alınacağını' söyledi.
Katalonya'daki geliÅŸmelerle ilgili BaÅŸbakanlık Konutu'nda açıklama yapan Rajoy, "BaÅŸbakan olduÄŸu sürece Ä°spanya'nın, vatandaÅŸların özgür ve eÅŸit olduÄŸu tek bir millet olmaya devam edeceÄŸini" ifade etti.

Rajoy, "Katalonya'yı Ä°spanya'dan ayırmak isteyenler bilsinler ki bunu baÅŸaramayacaklar ve bunu yapamayacaklar, çünkü Katalanların ve Ä°spanyolların çoÄŸunluÄŸuna karşı geliyorsunuz. Karşılarında kanun var ve bunu uygulamaya hazır bir hükümet bulunuyor" ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı siyasi giriÅŸimlerin 'provokasyonluk dışında hiçbir etkisinin olmayacağını' savunan Rajoy, 'herkesin yasalara ve mahkemelerin kararlarına uyacağını ve adaletin, haksızlıkların üstesinden geleceÄŸini' kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.