Sosyal Medya

Dünya

Osmanlı'ya hakaret: 'Allah'sız ve kâfir'

ABD’de yayınlanan Da Vinci Demons dizisinin yeni bölümünde Osmanlı’yı 'Allah'sız ve kafir' diye göstererek ağır hakaretlere yer verdi.



Ajansların haberine göre, Da Vinci Demons'un 3. sezonu Türkiye'de önceki gece yayınlandı. Yeni sezonun ilk bölümlerinde Ä°kinci Bayezid'in yaptığı Napoli kuÅŸatması ele alındı.

Dizide Osmanlı Ä°mparatorluÄŸu'nun kullandığı silahların daha önceki bölümlerde ‘Türk' adıyla geçen birinin Leonardo da Vinci'nin tasarımlarından çalıp Türklere verildiÄŸi iddia edildi.

Dizide yer yer Osmanlı askerleri için kafirler denirken, kalenin içine giren Türk askerlerinin yaÅŸlıları öldürdüÄŸünden ve kadınlara tecavüz ettiÄŸinden bahsediliyor.

Floransa'nın önde gelen Medici Ailesi'nden bir yönetici ''Türklerle anlaÅŸalım. Onlar Allah'sız ve kâfir olsalar da parayla satın alınabilirler'' ÅŸeklinde konuÅŸuyor.

Dizideki saygısızlıklar bununla da bitmor. Åžehrin fethinden sonra Ä°kinci Bayezid, erkekleri bir tepeye götürüp zorla Müslüman yapmaya çalışıyor, olmayanların ise kafasını kesiyor.

Da Vinci Demons'un bir önceki sezonunda ise Eflâk Voyvodası Üçüncü Vlad'ın ''Tanrı'nın insanlığın başına açtığı bir sürü sorun vardır; depremler, volkanlar, salgınlar ve kanserler. Ama bunlardan daha kötüsü başımıza Türkleri ve Tatarları salmış''demesi dikkat çekmiÅŸti.

Daha önce de Sultan Ä°kinci Bayezid'in konuÅŸtuÄŸu bozuk Türkçe eleÅŸtirilere konu olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.