Sosyal Medya

Güncel

'Yasadışı dinleme' iddianamesi tamam

Aralarında eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da bulunduğu 143 şüpheli hakkında hazırlanan "yasadışı dinleme" iddianamesi mahkemeye sunuldu.



Cemaatin emniyet ayağına yönelik soruÅŸturmalardan birinde daha iddianame tamamlandı. Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžubesi'nde yasadışı dinleme yapmakla suçlanan 143 ÅŸüpheli hakkındaki iddianame savcılık tarafından tamamlanarak, Ä°stanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu. Savcı iddianamesinde, 18 kiÅŸi için takipsizlik kararı verirken, 29 kiÅŸinin dosyasını suç mahalli Ankara olduÄŸundan Ankara'ya gönderdi. 

143 ÅŸüpheli arasında Ä°stanbul Emniyet MüdürlüÄŸü Ä°stihbarat Åžubesi'nin eski müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan da bulunuyor. 

Terör ve Örgütlü Suçlar SoruÅŸturma Bürosu Savcılığı'nca hazırlanan ve 721 sayfadan oluÅŸan iddianamede, 209 müÅŸteki ve 57 maÄŸdur yer alıyor. 

SoruÅŸturmada önemli delillerin bir bölümü Ä°çiÅŸleri Bakanlığı mülkiye müfettiÅŸlerinin hazırladığı raporda yer almış ve bu raporları yayınlanmıştı. 

Raporda Ä°stanbul Ä°stihbarat Åžube MüdürlüÄŸü’nde çok sayıda yasadışı dinleme yapıldığı bilgisi ve bu dinlemelerin detayları yer almıştı.

MüfettiÅŸ raporlarına göre, dinlenenler arasında askerler de yer alıyor. Emekli orgeneral Halit Edip BaÅŸer, Ergenekon soruÅŸturması kapsamında ‘Ramazan’ kod adıyla dinlendi. Hava Kuvvetleri'nin eski komutanı Faruk Cömert de yine aynı soruÅŸturması kapsamında ‘Fahri’ adıyla dinlendi.

TOBB BaÅŸkanı Rıfat HisarcıklıoÄŸlu da Ergenekon soruÅŸturması kapsamında dinlenen bir diÄŸer isim. HisarcıklıoÄŸlu ‘Rıfat’ adı altında dinlendi. Ä°ÅŸadamı Ä°nan Kıraç’ın ‘Ä°lhan’ ve ‘Ä°lhan Kıraç’ adlarıyla dinlendiÄŸi tespit edildi.

MüfettiÅŸ raporuna göre Ergenekon soruÅŸturması kapsamında dinlenen diÄŸer isimler ÅŸunlar:

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, DoÄŸan Holding BaÅŸkanı Aydın DoÄŸan, kızı Arzuhan DoÄŸan YalçındaÄŸ ile eÅŸi Mehmet Ali YalçındaÄŸ, Ä°shak Alaton’un kızı Leyla Alaton. Alaton ‘Leyla Altın’ adıyla dinlenmiÅŸ. Öldürülen iÅŸadamı Üzeyir Garih’in kızı Dalia Garih de ‘Deniz Garip’ adı ile dinlendi.

AK Parti Ä°stanbul Milletvekili Metin Külük’ün organize suç kapsamında ‘Metin’ adıyla, TV Programcısı Müge Anlı’nın da ‘Müge Öztekin’  adıyla organize suç kapsamında dinlendiÄŸi tespiti raporda yer aldı.

Dinlenen gazeteciler

Ergenekon soruÅŸturması kapsamında dinlenen Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ‘Fatih’ ve ‘Fatih Altay’ adları ile köÅŸe yazarı Oray EÄŸin de ‘Orhan’ ve ‘Orhan EÄŸri’ adlarıyla dinlenenler arasında. Gazeteci Saygı Öztürk de bu listede yer alıyor.

Kaynak: Al Jazera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.