Sosyal Medya

Güncel

İsrail uçakları Gazze'yi vurdu

İşgal güçleri, Hamas'a ait olduğunu iddia ettiği iki bölgeye hava saldırısı düzenledi



Ä°srail iÅŸgal güçlerine ait savaÅŸ uçaklarının Gazze’nin güneyinde iki noktaya hava saldırısı düzenlediÄŸi bildirildi.

Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada, "Gazze Åžeridi’nin güneyinde Hamas’a ait iki üs, Ä°srail savaÅŸ uçağı tarafından hedef alındı" ifadesine yer verildi. Açıklamada, hava saldırısının, akÅŸam saatlerinde "Gazze’den atılan ve Ä°srail’in güney bölgesine düÅŸen rokete karşılık" düzenlendiÄŸi iddia edildi.

Açıklamada ayrıca, ocak ayından bu yana "Gazze'den Ä°srail'e 18 roket saldırısı gerçekleÅŸtirildiÄŸi" öne sürüldü.

Ä°ÅŸgal ordusu Sözcüsü Peter Lerner de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Sivillerin sürekli Gazze'den gelen roketlerin tehdidinde yaÅŸadığı gerçeÄŸi kabul edilemez ve bu durum son bulmak zorunda. Hamas yükümlülüklerini yerine getirmek zorunda, aksi takdirde sonuçlarına katlanacktır. Bu saldırılara karşılık vermeye devam edeceÄŸiz ve bunlara imkan saÄŸlayanları sorumlu tutacağız" ifadelerini kullandı.

Ä°srail ordusu, akÅŸam saatlerinde "Gazze Åžeridi'nden Ä°srail'in güneyine atılan bir roketin boÅŸ bir alana düÅŸtüÄŸünü, yaralanma veya can kaybına neden olmadığını" duyurmuÅŸtu.

Filistinli direniÅŸ gruplarından konuya iliÅŸkin henüz açıklama yapılmadı. Ä°srail ordusu geçen haftalarda da "roket atıldığı" iddiasıyla Gazze'ye hava saldırıları düzenlemiÅŸti.

Ä°srail ordusunun "roket atıldığı" iddiasıyla Gazze'ye 7 Temmuz 2014'te baÅŸlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 159 Filistinli hayatını kaybetmiÅŸ, 11 binden fazla kiÅŸi yaralanmıştı. Saldırılarda 17 bin 200 ev, 73 cami ve 24 okul tamamen yıkılmış, binlerce bina hasar görmüÅŸtü.

ABLUKA SÜRÜYOR

Ä°srail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuÄŸu Gazze'de giriÅŸ çıkış yapılan 7 sınır kapısından Refah dışındakiler, bu ülkenin kontrolünde bulunuyor. Bölgenin 4 ticari sınır kapısı, Haziran 2007'de Ä°srail tarafından kapatılmıştı. DiÄŸer kapılardan Beyt Hanun, yabancı pasaport taşıyanlar, hasta ve iÅŸ adamlarının Batı Åžeria'ya geçiÅŸi, Kerm Ebu Salim kapısı ise bazı ticari ürünlerin geçiÅŸi için zaman zaman açılıyor.

Mısır yönetimi de Temmuz 2013'teki darbenin ardından Refah Sınır Kapısı'nı kapatmıştı. Bu sınır kapısı da 2013'ten beri yılda birkaç kez kısa süreliÄŸine ve bazen tek taraflı açılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.