Sosyal Medya

Dünya

Ä°srail askeri Filistinli genci vurdu

Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil'de İsrail askerinin açtığı ateş sonucu Filistinli bir gencin hayatını kaybettiği bildirildi.



SaÄŸlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, El-Halil kentinde Filistinliler ile yaÅŸanan arbede sırasında Ä°srail askerlerinin açtığı ateÅŸ sonucu başından yaralanan Filistinli Ä°yad Ruhi Hicazi Ceredat'ın (19) yaÅŸamını yitirdiÄŸi kaydedildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Ä°srail askerleri, El-Halil'in Sair beldesi yakınlarında Filistinlilerle yaÅŸanan arbedede gerçek ve plastik mermi kullandı. Ä°srail askerlerinin taÅŸ ve boÅŸ kutu atan Filistinlilere müdahalesi sırasında yaralanan ve hastaneye kaldırılan Filistinli genç, aldığı yaranın tesiriyle hayatını kaybetti.

Ceradat'ın ölümüyle Ä°srail askerlerinin gün içerisinde El-Halil'de vurarak öldürdüÄŸü Filistinlilerin sayısının 3'e yükseldiÄŸi belirtildi. Ä°srail askerleri, bugün "bıçaklı saldırı giriÅŸiminde bulunduÄŸu" iddiasıyla iki genci, dün ise bir genç kızı vurarak öldürmüÅŸtü.

Bölgede, Yahudi yerleÅŸimcilerin Filistinlilere saldırıları ve Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla giderek tırmanan gerginlik, Batı Åžeria ve Gazze'nin çeÅŸitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerde meydana gelen çatışmalarla ciddi boyutlara ulaÅŸtı. Ä°srailli asker ve sivillerin ekim ayının başından bu yana Filistinlilere yönelik saldırılarında ölenlerin sayısı 50'yi aÅŸtı. Olaylarda 10 Ä°srailli Yahudi de hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.