Sosyal Medya

Dünya

İsrail, Aksa'nın kapısına takılan kameraları söktü

Kudüs Vakıflar Müdürlüğü tarafından, Mescid-i Aksa'nın Meğaribe Kapısı'na yerleştirilen kameraların İsrail polisleri tarafından söküldüğü bildirildi.



Kudüs Vakıflar MüdürlüÄŸü tarafından, Yahudi yerleÅŸimcilerin Mescid-i Aksa Külliyesi'ne girerken kullandığı MeÄŸaribe Kapısı'na yerleÅŸtirilen kameraların, Ä°srail polisleri tarafından söküldüÄŸü bildirildi.

Kudüs Vakıflar Müdürü Azzam el-Hatib, yaptığı yazılı açıklamada, Mescid-i Aksa'nın MeÄŸaribe Kapısı'na monte edilen kameraların, Ä°srail polisi tarafından yerinden söküldüÄŸünü belirtti.

Ä°srail'in, söz konusu müdahalesinin kınandığı açıklamada, "Bu müdahale gösteriyor ki Ä°srail, Mescid-i Aksa'da adaletli bir ÅŸekilde gerçekleri ortaya koyacak kamera sistemi yerine kendi çıkarları doÄŸrultusunda bir kamera sistemi kurmak istiyor" denildi.

"MESCÄ°D-Ä° AKSA, ÜRDÜN VESAYETÄ°NDEDÄ°R"

Öte yandan Ürdün Vakıflar ve Kutsal Emanetler Bakanı Hayil ed-Davud, yaptığı açıklamada, Ä°srail polisinin Mescid-i Aksa'nın kapısına yerleÅŸtirilen kameraları sökmesini, "Sınırları aÅŸmak ve Vakıflar Bakanlığı'nın özel iÅŸlerine müdahale" olarak deÄŸerlendirdi. 

"Mescid-i Aksa, Ürdün vesayetindedir" diyen Davud, "Tüm anlaÅŸmalar bir tarafa Mescid-i Aksa, bakanlığımızı ilgilendiren bir konu ve Ä°srail'in bakanlık iÅŸlerine karışması doÄŸru deÄŸildir" ifadelerini kullandı.

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, 24 Ekim'de Ürdün'den ayrılmadan önce yaptığı açıklamada, Ürdün ile Ä°srail'in, Harem-i Åžerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleÅŸtirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaÅŸtığını, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Åžerif'te namaz kılmalarına ve gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret etmesine olanak tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.