Sosyal Medya

Dünya

Rusya'nın roketleri Boğazlardan geçti

Suriye'deki iç savaşta Esad'a desteğini sürdüren Putin'in Suriye'ye gönderdiği roketlerin boğazlardan kuru yük gemisi olarak geçtiği iddia edildi



Rusya Suriye'ye bomba ve roketlerini BoÄŸazlar üzerinden gönderdi.

Alman Der Spiegel dergisinin Rus "Kommersant" gazetesine dayandırdığı habere göre, Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki savaÅŸ uçaklarına bomba ve roket saÄŸlamak için hazırlıklara baÅŸladı.

Rus savunma ÅŸirketi Tactical Missiles Corporation "KAB-500" tipi bomba ve "Ch-29" tipi havadan karaya atılan roketlerin üretimine baÅŸlandı.

"Kommersant"ın haberine göre, Rusya fazla mesaiyle ürettiÄŸi bomba ve roketleri ise, BoÄŸazlar üzerinden ekim ayı ortasında Suriye'ye gönderdi. Rusya Savunma Bakanlığı'nın söz konusu bomba ve roketleri, Suriye'ye götürmek için "Alican Deval" isimli kuru yük gemisini satın aldığı ileri sürüldü. Rus Savunma Bakanlığı'nın satın aldığı Türk kuru yük gemisinin ismini "Dwiniza-50" olarak deÄŸiÅŸtirdiÄŸi ve "yardım taşıyan gemi" statüsünde çalıştırdığı ifade edildi.

TÜRKÄ°YE'DEN SEKÄ°Z NAKLÄ°YE GEMÄ°SÄ° ALINDI

Rusya’nın, üretilen füzelerin Rus Donanması’na baÄŸlı Suriye’deki Tartus Limanı’na acilen ulaÅŸtırılabilmesi için Türkiye’den 8 nakliye gemisi satın aldığı da belirtildi. Sputnik'in haberine göre, Rusya’ya ait büyük çıkarma gemilerinin nakliye için yetersiz kalması nedeniyle bu yola baÅŸvuruldu. Türkiye’den satın alınan gemiler ‘askeri gemi’ statüsü verilerek destek filosu listesine dahil edildi. Der Spigel ise Rusya'nın nakliye için Türkiye'den dört gemi satın aldığını öne sürdü. 

Rusya, Suriye'de sadece IŞİD'in hedeflerini değil diğer Esad muhalifi grupları da vuruyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.