Sosyal Medya

Ekonomi

Kredi kartlarında yeni düzenleme tüketimi arttıracak!

BBDK kredi kartlarıyla alışveriş yapılan eğitim, mobilya ve beyaz eşyada 9 olan taksit sınırını 12'ye çıkarmayı planlıyor. Düzenlemeyle tüketimin daha da artmasından endişe ediliyor



Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu BaÅŸkanı Mehmet Ali Akben eÄŸitim, mobilya ve beyaz eÅŸyada kredi kartı ile yapılan harcamalarda taksit sınırlamasının 9’dan 12’ye çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Kredi kartıyla yapılan alışveriÅŸlerde orantısız bir ÅŸekilde tüketim çılgınlığı yaÅŸandığı için bazı alanlarda kısıtlamaya gidilmiÅŸti. Altın alışveriÅŸlerinde kredi kartıyla taksitli alışveriÅŸ yasaklanmıştı. Bazı elektronik eÅŸyalarda ise taksit sınırlaması getirilmiÅŸti. 

Akben, maliyeti düÅŸük fonlara ulaşım açısından buralarda daha etkin bir çalışma yapılması ve KOBÄ°'lere iyi imkanlar saÄŸlanması yönünde çalışmalar yapılması gerektiÄŸini vurguladı. Kredi kartı taksit sayısında sınırlamaya gittiklerini anımsatan Akben, burada önemli olan ÅŸeyin bireylerin borçlanmasını azaltmak ve burada oluÅŸacak kaynağın KOBÄ°'lere transferini saÄŸlamak olduÄŸunu dile getirdi.

"GördüÄŸümüz kadarıyla orada baÅŸarılı olundu" diyen Akben, buna benzer düzenlemeler ile KOBÄ°'lerin finansmana ulaÅŸmasını saÄŸlayacak tedbirler üzerindeki çalışmalarını bundan sonra da yapacaklarını sözlerine ekledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.