Sosyal Medya

Güncel

'IŞİD'i temizlemek için İsrail bataklığını kurutun'

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, bölgeyi IŞİD ve radikal ideolojilerden temizlemek isteyenlerin 'öncelikle İsrail işgal bataklığını kurutmaları gerektiğini' söyledi.



Filistin KurtuluÅŸ Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Mısır'ın baÅŸkenti Kahire'de Filistin BüyükelçiliÄŸi basın ofisinin düzenlediÄŸi basın toplantısında, Mısır, Ürdün ve diÄŸer Arap ülkelerinin, Filistin halkına yönelik ihlallere son verilmesi konusunda takındıkları tavır ve diplomatik tutumlarından övgüyle söz etti.

 

Ureykat, "Batı Åžeria, Kudüs ve Gazze'ye yönelik saldırıların, çocuk, bebek demeden iÅŸlenen cinayetlerin ve yerleÅŸimcilerin saldırıları sırasında koruma saÄŸlanmasından doÄŸacak sorumluluÄŸu yalnızca Ä°srail üstlenecek" dedi.

 

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'e Filistin halkına yönelik iÅŸlenen son ihlalleri belgeleyen ses ve görüntü destekli 5 dosya verildiÄŸini belirten Ureykat, "Kudüs'ü YahudileÅŸtirmek, topraklarına el koymak ve yerleÅŸim birimleri inÅŸa etmek için toplu katliam yapan ve infaz eden iÅŸgal karşısında kendini savunan masum insanlara karşı Ä°srail, savaÅŸ suçu iÅŸliyor" ifadesini kullandı.

 

Ayrıca Mısır'ın Åžarm eÅŸ-Åžeyh kentinde düzenlenen Arap BirliÄŸi Zirvesi'nde Filistin'in desteklenmesini talep eden Ureykat, Filistin'in BM Güvenlik Konseyi'ndeki talepleri ve atılacak uluslararası adımların takibi için oluÅŸturulan Arap Komitesi giriÅŸiminin hayata geçirilmesi çaÄŸrısında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.