Sosyal Medya

Coğrafyamız

Mısır'da tutuklu 8 Türk vatandaşı beraat etti

Mısır'daki Port Said Ceza Mahkemesi, bir yatta "bildirilmemiş fişek" bulunduğu gerekçesiyle bir yıl önce tutuklanan 8 Türk vatandaşı hakkında beraat kararı verdi.



Mısır'daki Port Said Ceza Mahkemesi, bir yatta "bildirilmemiÅŸ fiÅŸek" bulunduÄŸu gerekçesiyle bir yıl önce tutuklanan 8 Türk vatandaşına beraat kararı verdi. 

Türkiye'nin Kahire Maslahatgüzarı Elçi MüsteÅŸar Ali Rıza Güney, yaptığı açıklamada, berat kararını doÄŸruladı. 

Türk vatandaÅŸlarının, seyahat belgelerinin geçerlilik süresi dolduÄŸu için sınır dışı edileceÄŸini belirten Güney beraat kararına iliÅŸkin ÅŸunları söyledi:

"Dün yapılan son celsede Ekim 2014'ten bu yana Port Said Hapishanesi'nde tutuklu bulunan 8 vatandaşımız hakkında tahliye kararı çıktı. Seyahat belgelerinin geçerlilik süresi dolmuÅŸ durumda olduÄŸu için sınır dışı edilecekler. Tutuklanma gerekçeleri, Türkiye'den sipariÅŸ edilen ve Avustralya'ya gitmek üzere yola çıkan yatta, Mısır'da geçici olarak bulunması esnasında deklare edilmemiÅŸ fiÅŸek bulundurma suçlamasıydı. Bu dava, Åžubat 2015’te beraat ile sonuçlandı."

FiÅŸek davasının sonuçlanmasından bir ay önce de 8 vatandaÅŸ hakkında yatta tüfek bulundurma suçlamasıyla bir dava daha açıldığını hatırlatan Güney, söz konusu iki davayı da yakından takip ettiklerini ve davaya müdahil olduklarını dile getirdi. Güney, "Mısır kurumlarıyla da temaslarımızı koruyarak nihayetinde ikinci davadan da berat kararı dün itibarıyla çıkmış oldu" diye konuÅŸtu. 

Ekim 2014'te tutuklanan, yat kaptanı Mehmet Cevahir Açıkalın, Aydın Karaca, Muammer Aygel, Recep Dursun, Yunus Atalay, Giray Terzi, Ümit Tarım ve Ayberk Mutlu isimli 8 Türk vatandaşı hakkında savcılık tarafından 15'er yıl hapis cezası istemiyle Port Said Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.