Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin İslami Hareketi: Anlaşma göz boyamadan ibaret

Filistin İslami Hareketi ABD'nin girişimi ile yapılan anlaşmaların göz boyamadan ibaret olduğunu ifade etti



Filistin Ä°slami Hareketi, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry'nin, Ürdün ile Ä°srail arasında Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılmasına izin veren anlaÅŸmaya iliÅŸkin açıklamalarını, "göz boyama" olarak yorumladı.

Hareketten yapılan yazılı açıklamada, "Son dönemlerde Mescid-i Aksa konusunda ABD'nin giriÅŸimi ile yapılan anlaÅŸmaların göz boyamadan ibaret olduÄŸu" ifade edildi.

Söz konusu anlaÅŸmalarla Ä°srail'in, Aksa ve Kudüs üzerindeki haksız egemenliÄŸini sürdürdüÄŸünü belirtilen açıklamada, "Bu anlaÅŸmayla Müslümanların Mescid-i Aksa'da namaz kılması adeta Ä°srail'den verilmiÅŸ bir sadaka gibi görünmeye baÅŸlandı. Bu anlaÅŸmalar Ürdün'ün Mescid-i Aksa üzerindeki egemenliÄŸini kökten sarsmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun Aksa ve Kudüs'teki mevcut durumu koruyacağı yönündeki ifadelerine karşı uyarıda bulunularak, çözümün sadece "Ä°srail'in Aksa ve Kudüs'teki iÅŸgalinin bir an önce son bulmasıyla" olacağı belirtildi.

ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Ürdün'den ayrılmadan önce yaptığı ve devlet televizyonunda yayınlanan açıklamasında, Ürdün ile Ä°srail'in, Harem-i Åžerif ve Aksa'nın avlusuna kamera yerleÅŸtirilerek 24 saat denetlenmesi konusunda anlaÅŸtığını, Netanyahu'nun da Müslümanların Harem-i Åžerif'te namaz kılmalarına, gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret etmesine olanak tanıyacak bir politika izlemeyi kabul ettiÄŸini duyurmuÅŸtu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.