Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da asılan afişe 'afişli' tepki

İslami Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, DBP'li Yenişehir Belediyesinin, çocuk gelinlere dikkati çekmek için astığı afişe tepki için Türkçe-Kürtçe afiş astırdı



YeniÅŸehir Belediyesince bir süre önce çocuk gelinlere dikkati çekmek için billboardlara asılan, Danimarkalı bir karikatüristin "Hazreti Muhammed'e hakaret içeren" çiziminin kullanıldığı afiÅŸe tepki gösteren Ä°slami Sivil Toplum KuruluÅŸları Platformu, kentin 55 noktasındaki billboardlara afiÅŸ astırdı.

AfiÅŸlerde, Kürtçe ve Türkçe olarak "Biz seni görmeden sevdik Ya Resulallah" ifadesi ile Enbiya suresinin 107. ayeti olan "Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik" ayeti yer alıyor.

Memur Sen Konfederasyonuna baÄŸlı EÄŸitim Bir Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, platform adına AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediyenin astığı afiÅŸlerde Ä°slami deÄŸerlere saldırı yapıldığını söyledi.

"Belediyenin böyle bir karikatürü alçakça bir ÅŸekilde halkı dindar olan ve sahabeler ÅŸehri olarak bildiÄŸimiz Diyarbakır'da yayınlaması hiçbir Müslüman'ın kaldırabileceÄŸi bir durum deÄŸil" ifadesini kullanan Çakırcı, "Biz de tepki için Peygamber Efendimiz ile ilgili Diyarbakır'da afiÅŸler astık. AfiÅŸlerde Hz. Muhammed'den öÄŸrendiÄŸimiz kardeÅŸliÄŸi hatırlatmak istedik. Danimarka'da yayınlanan karikatür sonrası mütedeyyin olan Diyarbakır halkı Peygamberine sahip çıktı. Bölge halkı söz konusu dini deÄŸerler olduÄŸu zaman tepkisini her zaman vermiÅŸtir" diye konuÅŸtu.

HDP'NÄ°N BÖLGEDEKÄ° BASKISININ FARKINDAYIZ

Görsellerde Hazreti Muhammed'in simgesi olan gülü kullandıklarını belirten Çakırcı, ÅŸunları kaydetti

"HDP'nin bölgedeki baskısının farkındayız. Bölge insanının deÄŸerlerine ve Ä°slam'a olan düÅŸmanlığa karşı savaÅŸ açmış olan HDP ve PKK'ya bölge halkının daha duyarlı olacağının farkındayız. Ulu Cami önünde yapılan açıklama adeta mitinge dönüÅŸtü. Halk, 'Biz deÄŸerlerimize sahip çıkıyoruz ve PKK ve HDP'nin dinsizleÅŸtirme politikalarını kabul etmiyoruz' ÅŸeklinde tepkisini ortaya koydu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.