Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Kurtarma ekiplerine özel İHA sistemi geliştirildi

Maxwell Innovations Kurucusu Orkut Aktaş, dünyada sadece 4 aracın çalışabildiği zorlu hava koşullarında görev yapabilecek bir insansız hava aracı teknolojisini geliştirdiklerini söyledi.



AA'nın haberine göre; Maxwell Innovations Kurucusu Orkut AktaÅŸ, dünyada sadece 4 aracın çalışabildiÄŸi zorlu hava koÅŸullarında görev yapabilecek bir insansız hava aracı teknolojisini geliÅŸtirdiklerini kaydederek, "Özgün bir insansız hava aracı sistemi olan MX8, yaÄŸmur, toz ve -30 dereceye varan soÄŸuklardan etkilenmeden zorlu hava koÅŸullarında görev yapabiliyor" dedi. 

Åžirketten yapılan açıklamaya göre, Ä°stanbul Teknik Üniversitesi'nin (Ä°TÜ) bünyesinde faaliyet gösteren Ä°TÜ ARI Teknokent'in düzenlediÄŸi yeni nesil giriÅŸimcilerin yetiÅŸmesine olanak tanıyan Ä°TÜ Çekirdek projesinin final etabı Big Bang etkinliÄŸi 14 Kasım'da gerçekleÅŸtirilecek. GiriÅŸimci firmaların toplam 1 milyon TL deÄŸerindeki ödülden pay almaya çalışacakları etkinliÄŸe Maxwell Innovations MX8 insansız hava aracı sistemiyle katılacak. 

Açıklamaya göre MX8, yaÄŸmur, toz ve dondurucu soÄŸuk gibi zorlu hava koÅŸullarında dahi çalışabilen insansız hava aracı ile afet durumlarına kurtarma ekiplerinin gökyüzündeki gözü olacak. 

Ä°nsansız Hava Araçları (Ä°HA) deprem, fırtına, sel gibi bir doÄŸal afet sonrasında ya da büyük endüstriyel kazalar sonrasında acil durum ve afet koordinasyon personeli için durumsal farkındalığın saÄŸlanmasına, enkazda ya da arazide kaybolan kiÅŸilerin bulunmasına imkan tanıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.