Sosyal Medya

Ekonomi

Ekonomi dünyası seçim sonrasını bekliyor

Ekonomi dünyası, seçim süreci nedeniyle ara verilen reformların seçimin ardından ivedilikle hayata geçirilmesini bekliyor.



Ekonomistler, uzun zamandır dile getirilen ancak girilen seçim süreçleri nedeniyle gündemde üst sıralara çıkamayan reformlara, seçim sonrasında ivedilikle baÅŸlanması gerektiÄŸini kaydederek, kısa vadeli ve uzun vadeli sonuç getirecek reformların belirli bir takvimle ve tüm detayları ile paylaşılarak toplumun güveninin kazanılmasının önemli olduÄŸunu belirtiyor.

En az reformların içeriÄŸi kadar seçim sonrasında oluÅŸacak ekonomi yönetiminin reform isteÄŸi ve desteÄŸinin de önemli olduÄŸunu dile getiren ekonomistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırım sürecine girecek olmasının reformların önündeki zorlayıcı etkenlerden biri olduÄŸunu söylüyor. Eski BaÅŸbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan da hafta içinde yaptığı açıklamalarda reformlar için seçim sonrası kurulacak hükümetin altın deÄŸerinde bir 90 günü olacağını, bunun reformlarla deÄŸerlendirilmesi gerektiÄŸini ifade etti.

“Yeni bir üretim ve büyüme modeline geçtiÄŸimizi kabul etmeliyiz”

AA'nın haberine göre; BoÄŸaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü ÖÄŸretim Üyesi Prof. Dr. Burak SaltoÄŸlu, özellikle en önemli reformların gerektiÄŸi insan kaynağı ve eÄŸitim gibi konularda sonuç almanın bir nesil sürebildiÄŸini ifade ederek, "Ä°thal girdilerin tekrar yerli girdilerle ikame edilmesi konusunda iyi düÅŸünülmüÅŸ teÅŸvik tedbirleri gerekiyor" dedi.

“Ä°lk yapılacak reformların başında hukuk reformu geliyor”

Koç Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Doç. Dr. Selva Demiralp  ise seçim sonrasında acil olarak uygulamaya konulması gereken yapısal reformların başında hukuk reformunun geldiÄŸini söyledi. 

Demiralp, hukuk sistemindeki zayıflıkların insani boyutunu bir kenara bırakıp tamamen iktisadi etkilerine yoÄŸunlaÅŸması durumunda sistemdeki aksaklıklar, gecikmeler ve opaklığın uzun vadeli dış yatırımların önünde önemli bir engel olduÄŸunu dile getirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.