Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinli genç paraşütle Suriye'ye geçti

İsrail, 23 yaşındaki Filistinli bir gencin yamaç paraşütüyle Golan Tepeleri'nin Suriye tarafına geçtiğini açıkladı.



Ä°srail medyası, yetkililerin tahminlerine yer vererek, gencin IŞİD ya da Suriye Devlet BaÅŸkanı BeÅŸar Esed'ı devirmek için savaÅŸan muhaliflere katılmaya çalıştığını yazdı.

Cumartesi günü akÅŸam saatlerinde Ä°srailli nöbetçilerin farkettiÄŸi sızmanın ardından bölgeye hava araçlarının gönderildiÄŸi ifade edildi.

Görgü tanıları, Ä°srail hava araçlarının etrafta dolaÅŸtığını aktardı. Haaretz'in haberinde, Ä°srail'in olaya iliÅŸkin bu sabaha kadar haber yapılmasını engellediÄŸi vurgulandı.

 KASTEN YAPILDI

Ä°srail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü TuÄŸgeneral Moti Almoz konuya iliÅŸkin açıklamasında, "Tüm ayrıntıları bilmiyoruz. Fakat görünüÅŸe bakılırsa, Jaljulia kasabasından 23 yaşındaki bir Ä°srailli Arap, isteyerek geçti ve oradan alındı. Orada bekleyenler var mıydı bilmiyoruz ama tahmin ediyoruz ki rüzgâr yönüne karşı kim böyle bir ÅŸey yaptıysa kasten yapmıştır" ifadelerini kullandı.

Bir baÅŸka Savunma Kuvvetleri yetkilisi ise, gencin niyetini kesin olarak belirlemeye çalıştıklarını açıkladı.

VATANDAÅžLIÄžI Ä°PTAL EDÄ°LECEK

Associated Press'in haberine bugün Kabine'de konuÅŸan Ä°srail BaÅŸbakanı Benyamin Netanyahu, Suriye'ye geçen gencin vatandaÅŸlığının iptal edileceÄŸini kaydetti. Netanyahu, "Her kim Ä°srail ile savaÅŸmak için düÅŸman saflarına katılırsa artık Ä°srail vatandaşı olamaz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.