Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, güvenli bölgeye sızan YPG'yi vurdu

Türk savaş uçakları, Fırat'ın doğusundan batısına sızmaya çalışan YPG'ye ait 2 botu havadan vurdu.



Türkiye "Kırmızı çizgim" dedi, ancak PKK'nın Suriye kolu PYD dinlemedi. Türk hava kuvvetlerine baÄŸlı savaÅŸ uçakları, Türkiye'nin "Güvenli Bölge" olarak adlandırdığı Suriye kuzeyindeki "Cerablus-Azez arasında kalan bölgeye" sızma giriÅŸiminde bulunan örgütün silahlı kolu YPG'yi Fırat'tan botlarla geçerken vurdu.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre geliÅŸme askeri kaynaklar tarafından da doÄŸrulandı. Ancak saldırının ne zaman gerçekleÅŸtiÄŸine dair detay verilmedi.

F-16'LAR 2 BOT VURDU

Fırat'ın batısına geçme isteÄŸi bilinen PYD ise kısa süre önce Ankara'yı kızdıracak bir hamle yaptı. PYD'li silahlı güçlerin bulunduÄŸu iki bot, Fırat Nehri'ni geçmeye çalışırken, Türk Hava Kuvvetleri tarafından tespit edildi. Botun silahlı olduÄŸu ve Cerablus'a doÄŸru sızma aÅŸamasında olduÄŸu belirlenince etkisiz hale getirme kararı alındı. Havadan yapılan bombalamayla iki bot içindeki PYD militanları etkisiz hale getirildi. 

'MUTABAKAT Ä°HLALÄ°' 

PYD'lilerin etkisiz hale getirilmesinden sonra ABD'nin diplomatik giriÅŸim baÅŸlattığı Ankara'nın da "AÄŸustos ayında vardığımız mutabakata göre PYD, Fırat'ın batısına geçmeyecekti" hatırlatmasında bulunduÄŸu öÄŸrenildi. Diplomatik kaynaklar, "Suriye'de Azez-Cerablus hattı Türkiye için ulusal güvenlik meselesi. PYD'nin, Fırat'ın batısına geçmemesi noktasında ABD ile anlaÅŸtık. Ayrıca Kuzey Irak'ta veya Suriye'de PYD'ye verilmiÅŸ, bize yönelmiÅŸ silah tespit edersek vururuz" deÄŸerlendirmesini yaptılar. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.