Sosyal Medya

Coğrafyamız

PYD içinde 1400 PKK'lı var

Cumhurbaşkanı Erdoğan, PYD'yi oluşturen güçlerden 1400'ünün PKK'lı olduğunu söyledi.



CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, dün gittiÄŸi Gaziantep’teki ziyareti sırasında PKK, PYD ve Suriye konularında önemli açıklamalarda bulundu. Rusya'nın Esad'a karşı tavırlarını sert bir ÅŸekilde eleÅŸtiren CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, PYD'yi oluÅŸturen güçlerden 1400'ünün PKK'lı olduÄŸunu söyledi.

ErdoÄŸan, Gaziantep Üniversitesi önünde toplanan kalabalığa yönelik yaptığı konuÅŸmada ÅŸunları söyledi: Ülkemizde bir süredir yaÅŸadığımız hadiseler doÄŸru deÄŸerlendirmemiz halinde bize geçmiÅŸle geleceÄŸimiz arasında yeni güçlü köprüler kurma imkânı vermektedir. Suriye meselesi daha üst sıralara tırmanıyor. Terörden arındırılmış, uçuÅŸa yasak bölge, eÄŸit donat uygulamalarının gereÄŸi her geçen gün daha anlaşılmaya baÅŸlandı ama dert baÅŸka, dert Türkiye’yi bölmek. Atılan adım bunun için. 

BaÅŸaramadılar, baÅŸaramıyorlar, baÅŸaramayacaklar. Er veya geç bizim tezimize gelmek durumundalar. Aksi takdirde biz adımımızı atmak durumundayız. Çok açık net hep söyledim. ‘PYD bir terör örgütüdür’ dedim. Ama bunlar ‘Hayır o bir siyasi organizasyondur’ diyorlar. Tam aksine bunlar PKK’nın kuzey Suriye’deki uzantılarıdır. Bu adımı birbirleriyle organize atıyorlar, PYD’nin içinde 1400 PKK mensubu var. Ama bunu maalesef bize dost görünen ülkelerin hepsi aksi istikamette ifade etmeye çalışıyor. Silah yardımı geliyorsa bunlardan geliyor. Hangi ülkenin silahları olduÄŸunu gayet iyi biliyoruz. Ä°kili görüÅŸmede söylüyoruz ÅŸuraya ÅŸu silahı gönderdiniz. Türkiye bir NATO ülkesi olduÄŸu için envanterdeki hareketliliÄŸi biz de; onların envanterinde ne varsa biliyoruz.

PUTÄ°N'E ESAD TEPKÄ°SÄ°

Putin'in Esad'ı karşımasına da sert çıkan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, ÅŸöyle konuÅŸtu: En son Rusya’daki görüÅŸme... DüÅŸünebiliyor musunuz, 370 bin insanın kanına giren bir kiÅŸiyi kırmızı halıyla karşılamanın devletlerarası diplomaside yeri olabilir mi? Maalesef insanlık bunu da gördü. GörüÅŸmelerimizde farklı konuÅŸup farklı uygulamaya girenleri gördük. Biz kuzey Suriye’yi bir defa bunların yaptıkları planlamaya asla kurban etmeyeceÄŸiz zira bu bizim için tehdit oluÅŸturmaktadır. Bu tehdide Türkiye olarak evet dememiz mümkün deÄŸildir. Yakın somut neticeler almaya baÅŸlayacağız aksi takdirde bu sorun sadece bizim deÄŸil Avrupa’nın dünyanın meselesi haline dönüÅŸecek.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.