Sosyal Medya

Coğrafyamız

Beyrut, çöp krizinde Hizbullah'ın onayını bekliyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta uzun zamandır devam eden çöp krizinde yeni belirlenen yeni çöp alanı konusunda Hizbullah grubunun onayı bekleniyor



Lübnan'da çöp toplama alanı hakkındaki anlaÅŸmazlıklar nedeniyle ülkedeki çöp krizi hala gündemini korumaya devam ediyor.

Bakanlık kaynakları el- Nabaa gazetesine verdikleri demeçte, çöp planında çıkmazda olduklarını açıkladı. Kaynaklar, hükümetin kuzey Bekaa'da bir çöp depolama alanı ayarlama konusunda Hizbullah'ın onayına esir olduÄŸunu açıkladı.  Özgür Yurtsever Hareketi'ne baÄŸlı bakanlar, asker atamaları konusu gündeme alınmadığı için toplantıyı boykot ediyor. Hizbullaha baÄŸlı bakanların ise toplantıya katılması bekleniyor.

Bekaa doÄŸu bölgesinde yeni bir düzenli çöp depolama alanı bulmak için baÅŸlatılan sonuçsuz kaldı. Çöp sorununa çözüm bulaması halinde istifa edeceÄŸini açıklayan BaÅŸbakan Tammam Salam'a gizli tehditler ise devam ediyor.

Hükümet Eylül ayında çöp planı olarak adlandırılan atık yönetimi için belediyelerle 18 aylığına yaptığı anlaÅŸma gereÄŸi Beyrut'un güneyindeki Naameh alanında iki depolama alanının yeniden açılması için yedi gün süresi kaldı. 

Lübnan uzun süredir siyasi bir kriz içinde. Meclis ABD ve Suudi Arabistan tarafından desteklenen eski BaÅŸbakan Said Hariri cephesi ile Ä°ran ve Åžam yönetimi tarafından desteklenen Åžii Hizbullah bloÄŸu arasında bölünmüÅŸ durumda. Ülkede Devlet BaÅŸkanlığı makamı bir yıldır boÅŸ. Devlet BaÅŸkanlığı seçimi giriÅŸimleri baÅŸarısız oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.