Sosyal Medya

Güncel

MHP, Davutoğlu için hapis cezası istedi

MHP, Başbakan Davutoğlu'nun yazdığı mektup nedeniyle hapis cezası talep etti...



Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu'nun 1 Kasım seçimleri için yurtdışında yaÅŸayan gurbetçilere mektup yazmasını ÅŸikayet etti. MHP, Yüksek Seçim Kurulu'na(YSK) mektupların toplatılmasını ve DavutoÄŸlu'nun hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Ajansların haberine göre; AK Parti Genel BaÅŸkanı ve BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, yurtdışında yaÅŸayan 3 milyon Türk vatandaşına 1 Kasım seçimleri için mektup yazmıştı. Mektubunda Türk vatandaÅŸlarına yönelik çalışmalarından söz eden ve bundan sonra yapacakları faaliyetlerle ilgili bilgi veren BaÅŸbakan DavutoÄŸlu, Avrupa'daki Türklerin biriken sorunlarına çözüm yolları bulmak için çaba sarf ettiklerini de kaydetmiÅŸti.

MHP HAPÄ°S CEZASI Ä°STEDÄ°

DavutoÄŸlu'nun mektubunun ardından Milliyetçi Hareket Partisi'nden skandal bir baÅŸvuru geldi. MHP, Yüksek Seçim Kurulu'ndan mektupların toplatılmasını ve mektubu yazdığı için DavutoÄŸlu'na 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti.

MHP'nin baÅŸvurusuna dair bilgi veren AK Parti YSK Temsilcisi Åžeref Malkoç, MHP hakkında “Bu baÅŸvurunun akılla, mantıkla, siyasetle, hukukla zerre kadar alakası yoktur. MHP Genel Merkezinde hiç mi aklı başında bir yönetici yok" yorumunda bulundu.

Yurtdışındaki vatandaÅŸlarımızın oy kullanmasına yönelik MHP Lideri Bahçeli ve CHP Lideri KılıçdaroÄŸlu'ndan da teÅŸviklerin geldiÄŸini belirten Malkoç, “Böyle bir kin veya düÅŸmanlık olabilir mi?" sözleriyle tepki gösterdi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun MHP'nin baÅŸvurusunu 298 sayılı kanuna aykırı bularak reddettiÄŸi bildirildi.

DavutoÄŸlu'nın yazdığı mektup ÅŸöyle:

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.