Sosyal Medya

Coğrafyamız

Harem üş-Şerif kameralarla izlenecek

Mescid-i Aksa'da İsrail'in izlediği politikalar nedeniyle son dönemde yükselen tansiyonu düşürmeyi amaçlayan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry,



AA'nın haberine göre, ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Ä°srail BaÅŸbakanı Netanyahu'nun, Harem üÅŸ-Åžerif'in 7/24 kameralarla izlenmesini kabul ettiÄŸini söyledi. Kerry'nin açıklamasına göre, Netanyahu ayrıca, Ä°srail'in Harem üÅŸ-Åžerif'te Müslümanların dua edebileceÄŸine, gayrimüslimlerin ise sadece ziyaret edebileceÄŸine dair güvence verdiÄŸini belirtti.

KRAL ABDULLAH VE ABBAS'LA GÖRÜÅžTÜ

Harem-üÅŸ Åžerif'in himaye hakkını elinde bulunduran Ürdün Kralı Abdullah ile Amman'da bir araya gelen Kerry, buradaki temasları kapsamında Filistin Devlet BaÅŸkanı Mahmud Abbas'la da görüÅŸmüÅŸtü.

Kerry-Abbas görüÅŸmesinde Filistin topraklarında yaÅŸanan son geliÅŸmeler, artan ÅŸiddet olayları ve Ä°srail'in Kudüs'teki ihlalleri ele alındı.

Filistin Devlet BaÅŸkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine, görüÅŸmeye iliÅŸkin yaptığı açıklamada, "Kerry'den Ä°srail tarafı ile ilgili gerçekleÅŸtirmeye çalıştığı bazı adımları dinleyen Abbas, Kudüs, mukaddes eÅŸyalar ve yasal konumunun korunması ile Yahudi yerleÅŸimcilerin saldırılarının durdurulmasının Ä°srail tarafının atması gereken öncelikli adım olduÄŸunu dile getirdi" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.