Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistinliler hastanelere ulaşamıyor

Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlâller yüzünden şiddet olaylarının arttığı Kudüs ve Batı Şeria’da Filistinli hastalar, hastanelere ulaşmakta zorluk çekiyor. Hastanelere ulaşabilmek için İsrail ordusunun kurduğu yeni ve eski birçok güvenlik noktasını geçmek gerekiyor.



SaÄŸlık ekiplerinin ve hastaların korunmasını güvence altına alan Cenevre AnlaÅŸması'na raÄŸmen Filistinli hastaların Kudüs'teki hastanelere ulaÅŸabilmesi için Ä°srail ordusunun güvenlik noktalarını geçmesi gerekiyor.

Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliÄŸindeki kabinenin kararlaÅŸtırdığı önlemlerin hayata geçirilmesiyle iÅŸgal altındaki Kudüs'teki güvenlik kontrol noktalarının sayısı 13'e yükseldi. 142 kilometre uzunluÄŸundaki duvar ile kenti ikiye bölen Ä°srail, bu güvenlik noktalarından geçmek isteyen Filistinlileri sıkı kontrollerden geçiriyor. Filistinliler; iÅŸlerine, okullarına ve hastanelere gidebilmek için bu güvenlik noktalarından en az birinden geçmek zorunda.

Ä°srail'in Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlâlleri yüzünden ÅŸiddet olaylarının arttığı Kudüs ve Batı Åžeria’da artırılan güvenlik önlemleri Filistinli hastaların hastanelere ulaÅŸma sürelerini de uzattı.  

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.